Vecka 5: Regeringen avstängning röster ställa upp politiskt test för Senaten

WASHINGTON — Senaten ledare kommit överens om att hålla röster denna vecka på duellen förslag om att återuppta slutare med federala myndigheter, vilket tvingar en politisk beräkning för senatorer brottas med den längsta avstängningen i USA: s historia: Sidan med President Donald Trump eller rösta för att tillfälligt slut avstängning och fortsätta förhandla.

Senatens Majoritetsledare Mitch McConnell, R-Ky., ställ upp två showdown röster för torsdag, en dag före omkring 800 000 federala arbetstagare på grund av att missa en extra lön.

En röst kommer att vara på hans egen åtgärd, som speglar Trump erbjudande att handla border väggen finansiering för tillfälligt skydd för vissa invandrare. Det var snabbt avvisas av Demokrater. Den andra omröstningen är inställd för ett lagförslag som godkänts av Demokratiska-kontrollerade Huset återupptagande regeringen genom Februari. 8, med någon vägg pengar, för att ge bargainers tid att prata.

Båda åtgärderna förväntas understiga de 60 röster som behövs för att passera, och lämnar lite hoppas de representerar tydlig väg ut i röran. Men planen är den första testet av Senatens Republikaner’ lösa bakom Trump krav på att myndigheter ska förbli stängda fram till Kongressen godkänner 5,7 miljarder dollar för att bygga en mur på USA-mexikanska gränsen. För Demokrater, de röster som kommer att visa om det finns några sprickor i den så långt enhetlig avslag på Trump efterfrågan.

Demokrater på tisdag förlöjligad McConnell ‘ s bill, som ingår tillfälligt utökat skydd för “Drömmare” invandrare men också hårda nya bromsar på Central Amerikaner som söker fristad i USA.

Senatens Minority Leader Chuck Schumer, D-N.Y., sade GOP planen invandring förslag var “ännu mer radikala” än deras tidigare positioner.

“Vd: s förslag är bara omslagspapper på samma partipolitiska paket och tagande av gisslan taktik,” att erbjuda för att temporärt återställa program Trump själv försökt att sluta i utbyte mot väggen finansiering, Schumer sade.

McConnell anklagade Demokrater av föredrar “politisk kamp, med vd” för att lösa partiella federala avstängning, som sträckte in sin 33: e dag onsdag. Han sade Demokrater var beredd att överge federala arbetare, invandrare samt alla Amerikaner “, bara för att förlänga denna kör av politisk teater så att de kan se ut som förkämpar för den så kallade motstånd” mot Trump.

De konfronterande ton underströk att det fortfarande finns något slut i sikte till stängning. Mitt överlappande berättelser av tjänstemän inför alltmer ödesdigra ekonomiska vedermödor från den längsta federala avstängning i historia, Senaten kaplan knuffade sin flock.