General Motors er å investere $22 millioner i Tennessee anlegget for å bygge drivstoffeffektive V-8 motorer

General Motors sa torsdag at det vil investere $22 millioner kroner i sin Spring Hill produksjon kompleks i Tennessee for å bygge high-tech, drivstofføkonomisk V-8 motorer.

Kunngjøringen følger en $300 millioner investering i Spring Hill til å gjøre Cadillac XT6, en tre-rad sport utility vehicle avduket på Detroit auto show i midten av januar. Automaker sa det har sunket $2 milliarder kroner i anlegget siden 2010.

Det kommer også måneder etter den største AMERIKANSKE bilprodusenten sa det vil kutte opp til 14,000 jobber i Nord-Amerika som det justerer sin produktportefølje bort fra slow-salg sedan. Ingen nye arbeidsplasser i Spring Hill vil bli lagt til som et resultat av motoren investering, sa GM-talsmann Dan Flores, men XT6 prosjektet vil legge til mer enn 200 jobber der.

Motorene gjør sin vei inn i en rekke av full størrelse kjøretøy GM gjør, spesielt GMC Sierra 1500 pickup og Chevrolet Silverado 1500 pickup lastebil. De er utstyrt med en teknologi som gjør forskjellige sylindere på og av i motoren, avhengig av førerens behov. Motoren kan kjøre alle åtte sylindere når makt er nødvendig for akselerasjon eller tauing, men kan redusere antall sylindere drift når det ikke er behov for å spare drivstoff. Motorene kan brukes på de åtte sylinderne i et utvalg av 17 forskjellige mønstre, avhengig av hva som er nødvendig.

Spring Hill, i dag bygger både fire og åtte-sylindrede motorer og setter sammen et utvalg av kjøretøy. I tillegg til XT6, GM gjør også GMC Acadia SUV, Cadillac XT5 mid-size SUV og Holden Acadia, en SUV laget for eksport. Anlegget sysselsetter om 3,800 total arbeidere.

“Vi i UAW vil fortsette å oppmuntre og støtte GM å investere i deres U. S. A. planter som Spring Hill, Tennessee og rundt om i landet,” sa Terry Dittes, United Auto Workers union Vice President og Leder av GM-Avdelingen, og i en uttalelse. “Building produkt hvor du selger er bra for våre medlemmer, deres familier, lokalsamfunnet og hele Amerika”.