$60 tot $70 is een reële prijs voor een vat olie, Egypte aardolie minister zegt

Er is een reële prijs voor een vat olie en de OPEC en niet-OPEC-partners zijn dicht bij het bereiken van het door hun deal productie te verlagen, volgens de egyptische Aardolie Minister Tarek El-Molla.

“Het is in het bereik tussen de $60 en $70 per vat … ergens in deze houder van prijs,” El Molla zei tegen CNBC op zondag wanneer u wordt gevraagd of olie waren de prijzen op een aanvaardbaar niveau te houden producenten en consumenten blij maken.

“Als de prijzen van ruwe aanzienlijk verhogen, zouden we beginnen om te zien de inflatie en een overdrijving in de vertraging van de consumptie van de andere kant. Als we de prijzen naar beneden gaan onder een bepaalde prijs dan zullen wij zien een vertraging in de investeringen,” zei hij.

“Dus, eigenlijk, de eerlijke vergelijking is om een evenwichtige prijs tussen de producenten en de consumenten, waarbij elke partij is blij en blijven de groei van de mondiale economie.”

Egypte is een belangrijke olie-en aardgasproducent in het Midden-Oosten, hoewel geen lid van de OPEC en de output is het niet valt bij de leden van de olieproducerende groep en andere niet-OPEC-producenten, zoals Rusland.

Egypte is gericht op het stimuleren de productie bescheiden in 2019, 670,000 vaten per dag, hoewel de uitvoer nog steeds paden die van anderen in de regio. De laatste cijfers van de OPEC de maandelijkse rapport in januari bleek dat de egyptische olie produceren van buren in het westen met Libië en Algerije, geproduceerd 928,000 vaten per dag en een miljoen vaten per dag in December. De OPEC de spin in het web Saoedi-Arabië geproduceerd 10,5 miljoen vaten per dag.

toon hoofdstukken

Egypte aardolie minister: een Evenwichtige olie prijs zou eerlijk
3 Uur Geleden | 03:14

De OPEC en niet-OPEC-producenten, waaronder Rusland, (samen bekend als ‘de OPEC-plus’) hebben samengewerkt in de afgelopen jaren op het verlagen of het verhogen van hun olie-productie in een poging om het stabiliseren van de olieprijzen die zijn vluchtige sinds 2014.

Ze laatst afgesproken in December te snijden olie-productie met 1,2 miljoen vaten per dag in om een bodem onder de prijzen die zijn gevallen als gevolg van de stijgende olie-aanvoer en de zwakke vraag in een onzekere wereldwijde groeivooruitzichten.

Op maandag ochtend, Brent crude futures handel op $61.87 een vat, terwijl de West Texas Intermediate (WTI) ruwe olie futures werd de handel op $52.25 een vat. De prijzen namen een duik in het begin van de handel sessie op maandag na de gegevens bleek het boren van activiteiten in de VS, ‘ s werelds grootste olieproducent, had weer toegenomen, wijst een hogere productie.

De OPEC-Plus deal nog niet is gerealiseerd volledig met Rusland langzamer te voldoen aan de gewenste output te snijden. Zodra de 1,2 miljoen vaten per dag cut was bereikt, El Molla zei: “ik denk dat het zal passen, en het bereiken van de gewenste uitkomst van de prijs.”

Spreken met CNBC ‘ s Dan Murphy op de Egypte Aardolie Toon, ‘EGYPS, ‘vindt plaats in Cairo, El Molla zei olie markten waren een of andere manier “close” om een prijs dat kan zowel olie-producenten blij, want hoewel de olieprijs gedaald van pieken van rond de $114 per vat medio 2014, de productiekosten zijn ook gevallen met de technologische vooruitgang.

“Met de vooruitgang van de technologie, nieuwe manieren van produceren van olie zijn toegevoegd een nieuwe volumes op de markt en deze technologie betekent dat u het terugdringen van de kosten per vat, en wat zou hebben aanvaard werd een paar jaar geleden terug toen we aan het praten waren over $100 of $90 of 80 dollar, een vat olie zou niet worden geaccepteerd.”