Activision Blizzard is naar verluidt van plan om leg uit honderden

De ellende blijft de stapel op de video game-industrie na de top van de voorraden geleden dubbele cijfers dalingen van afgelopen woensdag.

Bloomberg meldde vrijdag dat Activision Blizzard, de video game-uitgever van blockbuster franchises zoals “Call of Duty” “Diablo” en “Warcraft,” is van plan aan te kondigen op dinsdag een ronde van banen bezuinigingen “die kon aantal in de honderden.”

De ontslagen zouden worden onderdeel van een herstructurering van de inspanning als de vennootschap wordt geconfronteerd achterblijvende verkopen, Bloomberg gemeld, onder vermelding van anonieme bronnen bekend met de kwestie.

Activision Blizzard niet onmiddellijk reageren op CNBC een verzoek om commentaar op Bloomberg rapport verzonden buiten de reguliere kantooruren.

Eerder in januari, Activision is op voorraad is verzonden tumbling 7 procent in na-markt uur na het aangekondigde splitsing van het spel studio van Bungie, die is ontwikkeld met de populaire “het Lot” game-franchise.

Activision had tewerkgesteld “een heel team vol Lot ondersteunend personeel” over de functies, zoals public relations, marketing en social media, volgens een rapport van de gaming nieuws site Kotaku.

Het citeren van twee mensen die dicht bij het bedrijf, de Kotaku rapport zei: er zijn een beperkt aantal mogelijkheden voor die medewerkers die voorheen verbonden aan het Lot te verschuiven naar andere teams en de leden van die afdeling zijn “misschien wel het meest zorgen over hun baan.”

Activision aandelen hebben verloren bijna de helft van hun waarde in iets meer dan vier maanden. De voorraad is gedaald van meer dan 48 procent sinds het bereiken van een 52-week intraday high van $84.68 per aandeel op Okt. 1 tot de handel op $43.41 per aandeel door de vrijdag markt in de buurt.

Het bedrijf heeft ook een reeks van high-profile executive shakeups in de afgelopen maanden. Haar vroegere chief financial officer, Spencer Neumann, werd aangesteld als CFO bij Netflix.

De bezorgdheid in de video game-sector

Het laatste verslag over de mogelijke ontslagen kwam slechts enkele dagen nadat Activision Blizzard zag haar aandeel daling van 10 procent op de rug van een teleurstellend resultaat de resultaten van de concurrenten Electronic Arts en Take-Two Interactive.

De video-gaming reuzen hard getroffen in het afgelopen jaar zijn ze worstelen om te concurreren met free-to-play games zoals “Fortnite,” is een spel dat is een uitdaging voor de manier waarop verhalen worden verteld in video games door middel van periodieke gebeurtenissen die hervorm de omgeving. Onlangs, het spel hield zelfs een ‘live’ concert van elektronische dance muziek producent Marshmello.

Voor zijn deel, electronic Arts zag zijn eigen voorraad terug te stuiteren sterk laatste vrijdag voor de afwerking van de week in positief terrein nadat het bedrijf bekend gemaakt dat de nieuwe concurrent van Fortnite kreeg 10 miljoen spelers in de eerste 72 uur.

Dan Fortnite, Nintendo heeft ook met succes gestreden voor gamers’ aandacht, volgens de video game markt onderzoeksbureau EEDAR.

In een blog post met de titel “2018 Q4 Round-Up,” EEDAR zeiden drie van de top vijf meest voorkomende titels gespeeld op consoles of computers in het vierde kwartaal van 2018 werden gepubliceerd door de Japanse game maker, een onderneming die heeft gezien een opleving in populariteit in de afgelopen jaren door het succes van de Switch-console.

— CNBC ‘ s Pippa Stevens bijgedragen aan dit rapport.

Voor meer informatie over de gemelde plannen voor Activision Blizzard ontslagen, zie Bloomberg ‘ s verhaal.