Gemiddelde terugbetaling van belasting zijn gedaald met 8,4% in het kielzog van Trump lastenverlichting

De eerste AMERIKAANSE belasting indienen seizoen onder de revisie die President Donald Trump ondertekend in de wet op het einde van 2017 kende een trage start in de eerste week, waarbij de gegevens vrijgegeven op vrijdag toont een aanzienlijke daling van retourzendingen en terugbetalingen.

Volgens de Internal Revenue Service, het totaal aantal terug ontvangen in de week die eindigde op Feb. 1, 16.04 miljoen, daalde met 12,4 procent van de week die eindigde op Feb. 2, 2018. Alleen 13.31 miljoen rendementen waren verwerkt, omlaag 25,8 procent van het jaar daarvoor. De gemiddelde terugbetaling van 1865 dollar was 8,4 procent kleiner is dan de gemiddelde vergoeding in de periode vorig jaar.

De gedeeltelijke overheid shutdown – 35 dagen, de langste uit de AMERIKAANSE geschiedenis – ended drie dagen voor de belasting indienen seizoen officieel geopend op Jan. 28. De deadline is April. 15.

Republikeinen doorgegeven van $1,5 biljoen fiscale herziening in de laatste weken van 2017-lagere tarieven voor zowel particulieren en bedrijven, het geven van mede-Republikein Trump een grote politieke overwinning. Democraten hadden gewaarschuwd dat de bezuinigingen en andere veranderingen in de revisie zou vooral het land ten goede komen van de rijkste, en velen staan te popelen om te zien hoe het zal invloed hebben op de gemiddelde Amerikanen.

Minister van financiën Steven Mnuchin zei in een verklaring op vrijdag dat de 2019 “neerlegging van het seizoen is met succes gelanceerd met miljoenen van de belastingaangifte hebben ingediend.”