Vrouwelijke handelingen, rap songs winnen bij de Grammy Awards

Vrouwen en rap zegevierde bij de grammy ‘ s op zondag als vrouwelijke handelingen ging naar huis met de hoofdprijs, waaronder album van het jaar en beste nieuwe artiest, en Childish Gambino geschiedenis gemaakt als zijn hit “Dit Is Amerika” werd de eerste rap-gebaseerde track te winnen opnemen en song van het jaar.

Kacey Musgraves’ country-pop release “Gouden Uur” won album van het jaar, en de Britse zanger Dua Lipa won voor beste nieuwe artiest — een jaar na female voices waren enigszins gedempt in 2018 de uitreiking van de grammy ‘ s werden bekritiseerd voor het lage aantal vrouwelijke genomineerden.

Zes vrouwen werden genomineerd voor beste nieuwe artiest, en in vijf van de acht-album-van-het-jaar genomineerden waren vrouwen, met inbegrip van Brandi Carlile, die ze beschreef zichzelf als “een kind van de jaren ’90 van Lilith Fair.”

“Die vrouwen waren gewoon domineren deze platforms. Ze domineerden die arena en het amfitheater in fasen. Ze krijgen record deals. Ze werden steeds record bestuurders zelf,” Carilie zei. Maar het kijken naar deze meerwaarden “pad voor de laatste 20 jaar is hartverscheurend.”

“Vanavond geeft mij de hoop als moeder van twee jonge dochters,” zei Carilie, die won drie onderscheidingen in de categorie Americana en was de meest genomineerde vrouwen met zes.

Musgraves en Gambino waren de nacht top-winnaars, met vier awards elk. “Dit Is Amerika won ook de beste muziek video en best rap/sung prestaties.

Ludwig Goransson, die mede-schreef en produceerde Gambino ‘ s song, zei hij verbaasd was een rap song had nog nooit gewonnen in het verleden.

“Als je naar de radio luisteren of als je bekijkt onze cultuur of kijk bij de meest gedownload en gestreamd artiesten en albums gekocht, zie je wat er aan de boven-en wat de mensen luisteren en je ziet wat mensen raken geïnspireerd. Het is tijd dat zoiets als dit is gebeurd,” zei hij backstage.

Gambino ‘ s historische overwinning komt jaar na rappers hebben moeite om te winnen in de hoogste categorieën, waaronder Jay-Z, Kanye West en Kendrick Lamar. Drake, die heeft verloren in de grote vier categorieën over de jaren, vertelde de kamer van muzikanten die het winnen van prijzen is niet nodig, als je echte fans het bijwonen van concerten en het zingen van je liedjes.

“Kijk, als er mensen zijn die reguliere banen die zijn coming out in de regen en de sneeuw, het besteden van uw hard verdiende geld om tickets te kopen om te komen tot je laat zien, je hoeft niet van dit recht hier. Ik beloof het je. Je al gewonnen,” zei Drake, die won best rap song voor “Gods Plan.”

Hij probeerde te spreken, maar werd afgesneden als de ceremonie plotseling ging naar een commerciële.

De laatste keer dat een rapper won album van het jaar was in 2004 met Outkast. Slechts een handjevol rappers hebben gewonnen voor beste nieuwe artiest. Cardi B ook de geschiedenis in als de eerste vrouwelijke solo te winnen voor beste rap album (Lauryn Hill won als lid van de Fugees in 1997 op de grammy ‘ s).

Ze stond te trillen op het podium als ze probeerde te geven een dank-u-spraak met haar rapper-man Offset houdt haar arm.

“De zenuwen zijn zo slecht. Misschien heb ik nodig om te beginnen met het roken van wiet,” zei ze als het publiek lachte. “Ik wil alleen maar zeggen dank u iedereen die betrokken was … ik wil bedanken is mijn dochter.”

In 2018 de grammy ‘ s, de mannelijke daden gedomineerd nominaties, en de enige vrouw die concurreren voor de bovenste prijs, Lorde, het niet krijgen van een kans om het podium op te komen.

Recording Academy CEO Neil Portnow, die vorig jaar zei dat vrouwen moeten “step up” en heeft later toegegeven dat het een “slechte keuze van de woorden,” leek te zijn 2018 opmerkingen tijdens de show.

“Afgelopen jaar heb ik eraan herinnerd dat als hij oog in oog komt te staan met een probleem hiermee opent u uw ogen wijd genoeg, het maakt je meer verbonden dan ooit om te helpen bij het aanpakken van deze kwesties. De noodzaak voor sociale verandering is het kenmerk van de Amerikaanse ervaring, vanaf de oprichting van ons land om de complexe tijd waarin we leven vandaag de dag,” zei Portnow, die niet ging om een verlenging van zijn contract, dat loopt dit jaar af.

Lipa gezinspeeld op Portnow ‘ s 2018 woorden toen ze won voor beste nieuwe artiest: “ik denk dat we dit jaar heb echt versterkt.”

De grammy ‘ s van start gingen met een groep van krachtige vrouwen, met inbegrip van Michelle Obama, het beschrijven van de rol van muziek in hun leven.

“Muziek heeft mij altijd geholpen mijn verhaal vertellen,” zei Obama, die verrast het publiek met haar uiterlijk. “Of wij als land of rap of rock, muziek helpt ons delen in onszelf. Het stelt ons in staat om te horen van een ander.”

Gaga, Jada Pinkett Smith en Jennifer Lopez sprak ook en stond in solidair met Obama, Gaga, Alicia Keys, die als gastheer van de show.

“Ja, dames,’ Toetsen zei. “Er is niets beter dan dit.”

Gaga won drie grammy ‘ s, waaronder die voor beste pop duo/group performance voor de Oscar-genomineerde hit “Ondiepe” een win ze deelde met Bradley Cooper. Gaga speelde het lied solo sinds Cooper was in Londen voor de British Academy Film Awards.

Dolly Parton werd gehonoreerd en uitgevoerd naast Miley Cyrus, Musgraves, Maren Morris en Katy Perry. Maar het land pictogram muziek werkelijk scheen toen ze zong “Rode Schoenen” met land viertal Little Big Town levert achtergrond zang.

Yolanda Adams, Fantasia en Andra Dag samen voor een ontroerende uitvoering van “(you Make Me Feel Like) A Natural Woman” ter ere van Aretha Franklin, die vorig jaar overleden is.

Diana Ross verdiend een staande ovatie toen ze kwam het podium op in een fel rode jurk uit te voeren “Reach Out and Touch (Somebody’ s Hand)” en “De Beste Jaren van Mijn Leven.” Ze vierde haar 75e verjaardag vroeg met de prestaties, zegt hij later, “Happy birthday to me!” Haar eigenlijke verjaardag is op 26 Maart.

R&B-zanger H. E. R., die won twee R&B awards, verbijsterd als ze speelde op haar gitaar en zong. Chloe x Halle, genomineerd voor twee awards, onder de indruk als ze zong, Donny Hathaway en Roberta Flack ‘ s “Waar Is de Liefde.”

Ariana Grande won haar eerste Grammy in de week dat ze in het openbaar vernietigd grammy ‘ s producer Ken Ehrlich en beschuldigde hem van liegen over de reden waarom ze niet langer optreden in de show.

Beck was een dubbele winnaar tijdens de pre-telecast, thuis best alternative music album en best engineered album (niet-klassieke) voor “Kleuren”. Emily Lazar, een van de ingenieurs die werkzaam waren op het album en won naast Beck, was de eerste vrouwelijke geluidstechnicus om te winnen in de laatste categorie.

Beyonce, Jay-Z, Ella Mai, Pharrell Williams, Hugh Jackman, Gierig, Shaggy, Dave Chappelle, “Weird Al” Yankovic, de late Chris Cornell, Greta Van Vloot en zelfs oud-President Jimmy Carter ook opgepikt begin van de awards vooruit van de live show.