Colorado wetgever wil laten loterij geld gebruikt worden voor onderwijs

Honderden van Denver in de Openbare Scholen van de docenten en hun supporters rally buiten het Capitool op maandag, een Republikeinse wetgever bracht zijn idee voor het krijgen van meer geld in het openbaar onderwijs.

Sen. Jerry Sonnenberg, R-Sterling, wil vragen de kiezers in 2020 of de Algemene Vergadering kunnen nemen loterij dollars van de Grotere Openlucht Colorado fonds en stop ze in de staat van het onderwijs fonds. Als kiezers stemde in met de wijziging, wetgevers in 2021 legislatuur zou de optie om te besteden geen, enkele of alle van deze outdoor dollars op het openbaar onderwijs.

“Ik denk dat de financiering van onderwijs een prioriteit is. Colorado dient te maken voor de financiering van onderwijs een prioriteit,” Hij zei. “Waarlijk, hebben we genoeg bijgebouwen en voetbalvelden? Kunnen we nu opnieuw te prioriteren en te gebruiken voor het onderwijs? Ik wil van de kiezer om te beslissen.”

Kiezers gemaakt van het buitenleven fonds, dat wordt vaak genoemd GOCO, in 1992. Het heeft al meer dan $1,2 miljard, volgens haar website. Die dollars hebben gebouwd 900 mijl van paden, bijgewerkt 56 speeltuinen en meer dan voor 47.000 hectare in de state parks systeem.

De meerderheid van de GOCO geld echter niet fund lopende programma ‘ s — het maken van het potentieel gemakkelijker voor de wetgevers van de staat om het verplaatsen van jaar tot jaar.

In 2018, het fonds gemeld te nemen in een beetje meer dan € 66,2 miljoen. Het is een hoop geld, maar het is minder dan 1 procent van de 7 miljard dollar onderwijs budget.

“Het zou een deuk. Het zou kunnen helpen,” zei Hij, wiens vrouw is een zesde klas.

Gerelateerde Artikelen

De injectieplaats voorstel van de toekomst onzeker Colorado wetgevers worstelen met opioïde crisis

Waarom Colorado pot geld heeft geen invloed op de Denver leraren staking

Het krijgen van zijn voornemen op de stemming betekent overtuigend twee-derde van de wetgevers van de staat in beide kamers te stemmen. Voordat dat kan gebeuren, maar Hij moet eerst overtuigen van de Senaat President Leroy Garcia, D-Pueblo, in te voeren.

Staat de wet garandeert een commissie zitting op elk wetsvoorstel, maar de Senaat president heeft de bevoegdheid om eenzijdig te beslissen wanneer resoluties voorgesteld worden.