Congres wetgevers bereiken deal op de muur financiering

WASHINGTON — het Congres van de onderhandelaars een akkoord bereikt maandag nacht om te voorkomen dat een regering shutdown en financiering van de bouw van nieuwe barrières langs de AMERIKAANS-mexicaanse grens, het overwinnen van een laat stadium op te hangen over immigratie de handhaving van de problemen die hadden bedreigd, scuttle de gesprekken.

Republikeinen waren wanhopig om te voorkomen dat een andere blauwe plekken afsluiten. Ze voorlopig overeengekomen veel minder geld voor President Donald Trump van de muur dan het Witte Huis is $5,7 miljard verlanglijstje, met de afwikkeling voor een bedrag van bijna $1,4 miljard, volgens de parlementaire medewerkers.

Dat betekent dat 55 km van de nieuwe schermen — geconstrueerd door middel van bestaande ontwerpen zoals metalen lamellen in plaats van een betonnen muur, maar veel minder dan de 215 km van het Witte Huis gevraagd in December. De schermen zouden worden gebouwd in de Rio Grande Valley in Texas.

“We hebben een principeakkoord bereikt,” zei Senate appropriations Committee Voorzitter Richard Shelby, R-Ala, verschijnen met een tweeledige groep van het Huis en de Senaat wetgevers die eens.

“Onze medewerkers zijn gewoon aan het werk op de details,” zei House appropriations Committee Voorzitter Nita Lowey, D-N.Y.

Details worden niet officieel uitgebracht tot en met dinsdag, maar het pact was in de tijd te verlichten eventuele dreiging van een tweede gedeeltelijke overheid shutdown dit weekend. Assistenten bleek de details onder voorwaarde van anonimiteit, omdat de overeenkomst is voorlopig.

De overeenkomst bevat ook verhoogt voor nieuwe technologieën, zoals geavanceerde screening op de grens entry point, humanitaire hulp gezocht door de Democraten, en extra douane.

Dit weekend, Shelby trok de stekker van de gesprekken over de Democratische eisen te beperken allochtone tegengehouden door de federale overheid, frustrerend sommige van zijn collega-onderhandelaars, maar Democraten opgeleverd grond op dat probleem in een nieuwe ronde van gesprekken over de maandag.

Vroeg of Trump zou terug de deal, Shelby zei: “We geloven dat van onze omgang met hen en de breedte hebben ze ons gegeven, ze zal ondersteunen. Wij hopen.”