De Nuggets haalden hun groove — en hun defensie — terug in de nederlaag van Miami Heat

De Nuggets haalden hun groove back. Hun lef, ook.

Denver gebruikt een 16-0 run in het derde kwartaal en de lange afstand beheersing van Nikola Jokic, Malik Beasley en Monte Morris naar whup de Miami Heat in hun eigen spel — het 3-bal — in een 103-87 overwinning maandag avond in het Pepsi Center, snapping een drie-game losing streak en vast te houden aan de No. 2 slot in de Western Conference met een tilt nog voor de all-star break.

“Vanavond,” benadrukt center Mason Plumlee, die eindigde met 11 punten, acht rebounds en drie blokken, “is wie we zijn.”

Miami kwam in gebonden voor de negende plaats in de competitie in treys per wedstrijd (11.6), terwijl de Nuggets (38-18) gerangschikt 17e in 3-pointers toegestaan (11.2) na een winless drie-spel road trip dat zag ze geven een gemiddelde van 15 3s naar Detroit, Brooklyn en Philadelphia.

Een terugkeer naar de Mile High City — het was de Nuggets’ eerste verschijning in de Pepsi Center sinds Feb. 1 — flipped dat script, als de hosts pijnigde tot hun 24e winnen in 28 thuis wedstrijden.

Denver Nuggets
NBA Scorebord
NBA Klassement
Plannen
Denver Nuggets statistieken
Nuggets Postzak
Vragen postzak vragen
De Warmte (25-30) was beperkt tot slechts negen maakt van buiten de arc op 33-pogingen, een terugkeer van de Nuggets’ defensieve mojo van oud en een stat die de toon zetten voor de eerste Nuggets vegen van Miami sinds het seizoen 2008-09.

Het derde kwartaal bleek de keeper, op de beide uiteinden van de vloer. Mason Plumlee, mits de vonk vroeg in de tweede helft van swatting Hassan Whiteside ‘ s schot in de Nuggets bank met 8:27 tot en ga in de periode. Een minuut later, Plumlee twee handen slam uit de alley-oop zet de Nuggets een back-up van zes, bij 63-57, en hield de run gaat in alle ernst.

“Mason’ s energie,” coach Mike Malone opgemerkt, “het is besmettelijk.”

De Nuggets aangesloten op een 4-of-9-buiten de cirkelboog in de derde periode, terwijl de Warmte was het 1-op-5. Beasley gesaldeerd 18 van zijn team-hoog 23 punten in de tweede helft, 14 in het vierde kwartaal.