Larimer County zegt nee tegen Thornton ‘ s 72 km waterleiding van de Poudre Rivier

Thornton ‘ s controversiële inspanning te verplaatsen miljoenen liters water via een 72 km pijpleiding van de Cache la Poudre Rivier ten westen van Fort Collins, de explosieve groei van de bevolking in de noordelijke buitenwijken van Denver werd onderbroken maandag nacht door alle drie van Larimer County commissarissen, het beëindigen van meer dan een jaar van debat en onaangenaam heen en weer over de kwestie.

De commissarissen geweigerd een 1041 vergunning voor het project, onder vermelding van bezorgdheid over het project de mogelijke gevolgen voor de eigenaren van onroerend goed in Larimer County en het milieu in het algemeen. De beslissing werd met applaus in de hoorzitting kamer maandag nacht.

Commissaris Steve Johnson zei de $423 miljoen pijplijn voorstel, dat gericht is op het verplaatsen van water van de Poudre de Rivier via een 48-inch diameter buis over de noordelijke rand van Fort Collins, de Interstate 25 voordat u het zuiden in de richting van Thornton, gerangschikt als een van de meest controversiële kwesties die hij ooit had gezien getogen in de county ‘ s geschiedenis.

Hij erkende dat Thornton “gekocht en die eigenschap (de Poudre water) juridisch en zij hebben een recht om die goederen,” maar hij zei dat de stad niet genoeg aandacht aan alternatieven voor een pijpleiding.

“De 600-plus supporters van de basis Geen luchtkasteel organisatie wil de Larimer County commissarissen voor hun unanieme afwijzing van het 1041 toepassing voor de Thornton Water Project,” Karen Wagner, de groep is co-voorzitter en voormalig commissaris in de provincie, zei na de stemming. “De raad erkend dat het een aanzienlijke impact op hun kiezers.”

Wagner en andere pijplijn tegenstanders had opgeroepen Thornton sturen de Poudre de Rivier de aandelen beneden de rivier door Fort Collins in plaats van het opgraven mijl van het land voor een pijp, met het argument dat de extra stroom zou drastisch verbeteren van de gezondheid van een rivier dat gedaald naar een straaltje op keer.

In een verklaring uitgegeven kort na de stemming werd gegoten, Thornton Water Project Directeur Mark Koleber zei dat de stad was teleurgesteld dat de commissarissen “koos negeren van de aanbevelingen van hun eigen provincie personeel dat Thornton voldaan aan alle van de 1041 criteria voor een waterleiding te bouwen in de provincie, mogelijk veroorzaakt door een vertraging in Thornton bewoners toegang tot schoon water bronnen die ze bezitten.”

“In de komende dagen en weken zullen wij de beslissing en bepaalt onze volgende stappen”, zei hij.

De sluimerende strijd over Thornton ‘s voorgesteld pijplijn, op vele manieren, echo’ s in Colorado lange en kleurrijke geschiedenis van het water oorlogen die ontpitte boeren tegen stedelingen die in het westelijke deel van de staat tegen de booming Front Range, en stad tegen stad.