Sommige Denver high school sports teams gedwongen gebruik te maken van vervanging van de coaches tijdens leraren staking

Als de Denver Openbare Scholen leraren staking begon maandag, de effecten waren al gevoeld door high school sports teams in de stad — in het bijzonder degenen wier hoofd coaches deelnemen aan de walkout.

Terwijl de wijk aangekondigd varsity wedstrijden worden gespeeld zoals gepland, “coaches die zijn leraren en zijn onderdeel van de staking niet de coach,” DPS media relations director Zal Jones zei. Dat is waardoor veel teams, zoals Thomas Jefferson jongens basketbal, om snel het opstellen van een rampenplan.

“Ik typte een praktijk plan voor mijn eerste coach en mijn niet-betaald vrijwilligerswerk coach, en ze gaan voor het uitvoeren van de varsity praktijk (maandag),” zeiden de Spartanen varsity coach en opvallende leraar Grant Laman. “Ik kan hebben onze eerstejaars coach op dinsdag varsity spel.”

De vraag of om pal te staan met collega ‘ s in staking — als meer dan de helft van de DPS-leerkrachten kregen vandaag te midden van onopgeloste de loononderhandelingen — of blijven werken, te midden van de staking wordt meer emotioneel ingewikkeld voor de docent-coaches. Basketbal is in de laatste week van het seizoen en worstelen heeft met haar regionale ronde zaterdag.

“Als dit gaat nog een week en we zijn in het naseizoen, ik moet een moeilijke beslissing nemen of om over te steken het piket lijn,” Laman zei. “Het zou niet tot een verzwakking van de leraren’ houding, maar gewoon voor het coachen van mijn basketbal team in de postseason. Mijn senioren en mijn team verdient dat.”

Veel van de wijk groot-school varsity coaches zijn niet de leerkrachten en hebben een volledige baan buiten het onderwijs, ter beperking van de gevolgen van de staking op programma ‘ s. Maar in Denver North, meisjes basketbal coach Erin Olson uitgelegd hoe haar programma en Vikingen atletiek algehele zijn “in een meer unieke situatie dan anderen.”

“In meisjes basketbal, alle zes betaalde functies en de drie vrijwillige coaches zijn DPS opvoeders,” zei Olson. “Een van onze twee-dagen-per-week-vrijwilligers coach van de C-team, en de JV-coach heeft besloten om verder te werken en coachen van de JV. Voor de varsity, we hebben iemand die je helemaal niet gelieerd zijn aan ons programma, die is gepland voor het coachen van de spelen op dinsdag en donderdag avond.

“Dus tijdens (dinsdag) spel, de varsity zal iemand die nooit naar een praktijk en nooit op onze bank als onze primaire coach. Dat is natuurlijk geen ideale situatie.”

Minder dan ideaal, ook is het urgente probleem in Noord-worstelen kamer, waar senior zwaargewicht Max Tayofa komt uit een titel op de city championships in het weekend. Maar omdat Vikingen varsity coach Gabe Aguilera is ook een opvallende docent, Tayofa is nu zowel een coach en een boor partner.