Waarom Colorado pot geld heeft geen invloed op de Denver leraren staking

Hoewel meer belastinggeld worden afgeleid van marihuana verkocht in Denver de stadsgrenzen dan in elke andere plaats in Colorado, zeer weinig, eigenlijk maakt zijn weg naar de lokalen of er ergens anders in de staat.

Dat komt omdat het systeem wetgevers gemaakt om marihuana te verdelen fiscale ontvangsten niet van plan om het geld te worden gebruikt voor zaken als het salaris van een leraar.

In plaats daarvan is de bijna $200 miljoen die wordt verzameld, elk jaar – het aantal is gestaag toegenomen sinds marihuana legaliseerde de verkoop begon in 2014 – is bestemd voor een verscheidenheid aan school gerelateerde kosten. Deze omvatten de bouw en renovatie van gebouwen en programma ‘ s om te voorkomen dat het gebruik van marihuana en pesten, lagere schooluitval, en het vergroten van de vroege geletterdheid.

Maar geen docenten.

“Amendement 64 nooit beloofd om volledig oplossen van de staat de financiering van onderwijs ellende,” organisator en advocaat Brian Vicente vertelde De Denver Post in een e-mail. “Het idee om het (eerste $40 miljoen in fondsen van de staat van de openbare school bouw fonds, in plaats van tot docenten en klaslokalen kwam van de Colorado Education Association, die op gewezen hoe klein was de financiering van de mens gericht.”

[GERELATEERDE: De Staat van Marihuana, een bijzonder verslag van De Denver Post]

De wetgever vorig jaar kreeg uitdelen van ongeveer $120 miljoen naar een host van ontvangers van de Colorado State Fair, de diensten voor geestelijke gezondheidszorg, de jeugdrechtspraak diversion-programma ‘s, handhaving van de wet tegen marihuana op de grijze markt, betaalbare huisvesting programma’ s, en het misbruik van de substantie programma ‘ s.

Maar geen docenten.

En met Denver leerkrachten in staking voor het eerst in een kwart eeuw, vooral over kwesties van betalen, ouders en toeschouwers zijn snel om te vragen: “Hoe zit het met die marihuana geld?”