Broncos gratis byrån förhandsgranska: Vakt Ramon Främja skulle ta det behövs erfarenhet för att linje

Andra i en serie att titta på spelare som kan vara måltavla för Broncos i free agency när de förhandlar period som börjar måndag:

RAMON FRÄMJA

Ålder: 33

Position: Vänster guard

Nuvarande klubb: Pittsburgh Steelers

Erfarenhet: Tio år (en undrafted free agent 2009). Foster har börjat 131, 146 spel på vakt för Steelers. Han har inte varit uttagen till Pro Bowl. Han har missat åtta matcher sedan han blev en full-time starter under 2011.

Gäller för: Foster har erfarenhet med nya offensiva linjen coach Mike Munchak från sin tid i Pittsburgh och skulle ge en omedelbar omklädningsrummet/mötesrum ledarskap-komponenten beror på att han vet vad som förväntas. … “Hans ledaregenskaper är ovärderliga för den linjen, att rummet, att den byggnad,” Munchak sa till Pittsburgh Post-Gazette förra året. “Ingen har någonsin låtar honom för vad han säger är rätt.” … Foster inte kommandot stora pengar så Broncos skulle behålla utgifterna flexibilitet även om de anmäler honom till ett två-års kontrakt och tillåter dem att flytta Ron Leary till höger guard (där han spelade i 2017). Slutligen, Foster kan vara en välsignelse för tredje året lämnade ta itu med Garett Bolles och ett center som skulle kunna vara en rookie.

Fallet mot: Som med många fria agenter, ålder är på topp — Foster är 33. Plus, Broncos kan besluta att Leary, trots att de kommer från en Akilles skada, är det bättre att bo på vänster vakt, och de skulle kunna hitta rätt vakt i förslaget.

 

Band analys: (Steelers på Broncos, Vecka 12 2018): Steelers rullade upp 527 meter och quarterback Ben Roethlisberger plundrades endast två gånger i 60 drop-backs. Men Broncos tvingas fyra turnovers i en 24-17 vinna. … Främja vet hur man använder sin 6-fot-5, 328-pound ram av förståelse vinklar att gnida sitt uppdrag av den som kör körfält och genom att helt enkelt komma i väg. … “Han är alltid i bra position för att få jobbet gjort och hans teknik är så bra,” Munchak sade förra året. “Det är den saken med honom. Mycket sällan gör han sig själv upp ur position.”… Två saker sticker ut på bandet: Han stannar på hans fötter och att han inte begå påföljder. Mot Broncos, det enda anmärkningsvärda gången var han på gräset kom när han trampade på en lagkamrat foten, så att Broncos defensiv linjearbetare Shelby Harris för att rensa upp på en tackling. … Under de senaste fem åren, Foster har bara 11 verkställt påföljder. … Steelers mestadels hållit Foster i en telefonkiosk (inte mycket att dra) spara för att få den platt på en mottagare skärmen. … Främja upplevelse/medvetande är särskilt synlig i pass skydd. Han lätt plockas upp Von Miller på ett inifrån-trick för att starta spelet, som visar god balans som Miller in sitt utrymme med hastighet. På en annan spela, Främja började mot näsa och ta itu med Domata Peko, men lämnade honom när ett större hot, defensiv avslutar Adam Gotsis, slå vänster ta itu med Alejandro Villanueva. … Harris publicerat en quarterback drabbats av Roethlisberger när han använde en tjur bråttom att få till Foster ‘ s pads, vilket gör honom ur balans.