Colorado rekker tredje i landet for hvite rasistiske propaganda, Anti-Defamation League, sier

I januar 2018, studenter fra Community College of Denver funnet flyers fra en hvit rasistiske gruppe på campus.

Ni dager senere, tilsvarende litteratur fra samme gruppe — Identitet Evropa — dukket opp på Universitetet i Nord-Colorado campus i Greeley.

Disse skolene var ikke uteliggere.

I løpet av året, hvite rasistiske grupper målrettet 13 høyskoler og universiteter over Colorado, som er en del av en dramatisk økning i hatpropaganda sett over hele landet, ifølge en ny rapport fra Anti-Defamation League.

Colorado rangert tredje i USA for det høyeste antallet av hvite rasistiske propaganda-distribusjoner, har rapporten funnet, bak bare California og Texas. I 2018, er det staten som hadde minst 72 propaganda distribusjoner.

RELATERT: Deres Denver hjem ble svertet med rasistiske graffiti. Men disse huseiere er å la det være opp — til å lære en lekse

Totalt sett ADL fant at propaganda innsats har eksplodert over hele landet. Hvite rasistiske innsats i denne forbindelse økt med 182 prosent nasjonalt i 2018, med 1,187 distribusjoner, opp fra 421 sum hendelser i 2017, ifølge ADL data.

Eksperter sier propaganda er en del av en innsats fra ekstremistgrupper å målrette unge og mottakelige populasjoner, mens appellerer mer til mainstream konservative. Det er en måte å re-merket og fremme sin ideologi, uten lidelse fysiske eller profesjonell konsekvensene, eksperter sa.

Colorado, data viser, er på forsiden av denne bølgen.