Domare I Alabama Erkänner Rättigheter För Aborterade Foster, Vilket Gör Att Man För Att Stämma Drugmaker Av Abort Piller

Domare I Alabama Erkänner Rättigheter För Aborterade Foster, Vilket Gör Att Man För Att Stämma Drugmaker Av Abort Piller

Abort rättigheter grupper, sade beslut skapar ett farligt prejudikat i en tid när idén om “fostrets rättigheter” är att få valuta i staten lagstiftaren och domstolarna. I andra nyheter om abort, “hjärtslag” bill av godkännande i Georgien Hus panel.

Washington Post:
Alabama Domare Tillåter Mannen Att Stämma Kliniken På Uppdrag Av Aborterade Foster

En Alabama domare har erkänt de juridiska rättigheterna för ett aborterat foster, vilket en man vars flickvän som slutade den graviditeten i sex veckor för att stämma tillverkaren av p-piller som hon använde och den klinik som gav det till henne. Dekret, utfärdat av Madison County Bouppteckning Domare Frank Barger, uttryckligen står “Baby Rom” är en person och gör att käranden Ryan Magers för att nämna fostret som en co-käranden i kostymen, för “vållande av annans död.” Magers sade i stämningsansökan att när hans dåvarande flickvän upptäckte att hon var gravid i början av 2017, att han “flera gånger bad” med henne för att bära en graviditet sikt och föda, men hon ville göra en abort. (Cha och Thibodeaux, 3/6)

Associated Press:
Georgien Hus Panelen Godkänner Anti-Abort ‘Hjärtslag’ Bill

Under tårar, flämtar och handskakningar, Georgien Hus utskottet godkände lagstiftningen onsdagen att förbjuda abort efter ett foster’ hjärtslag kan upptäckas, som är före många kvinnor vet att de är gravida. Kvinnor i Georgien just nu kan söka en abort upp till 20 veckorna av en graviditet. Ett hjärtslag är i allmänhet upptäcka av vårdpersonal på cirka 6 veckor. (3/6)

Atlanta Journal-Constitution:
Anti-Abort ‘Hjärtslag’ Bill Av Godkännande Av Georgien Hus Panel

Efter timmar av känslomässig debatt, en state House panelen röstade på onsdagen för att främja lagstiftning som skulle göra abort olagligt så snart en läkare kan upptäcka ett hjärtslag i ett foster. Lagförslaget, House Bill 481, nu kommer att betraktas som för debatten på Huset golvet, där det sannolikt skulle ha att passera torsdag om det ska vara godkänd för detta år av Senaten. (Prabhu och Hart, 3/6)

Detta är en del av KHN Morning Briefing, en sammanfattning av hälso-och sjukvårdspolitik täckning från större nyhetsorganisationer. Registrera dig för en e-prenumeration.