Eksos-Rør Beholde Springs—50 Måter Å Få Det Galt

Tilbake i tidligere tider, et kors som måtte bæres av ryttere av Britiske tvillinger var kronisk løsning av store nøtter som holdt eksosrør mot deres pakning ringer i topplokket. Hvert rør hadde en lip rundt hodet slutten og bak denne lip var den gjengede ringen. Hvis mutteren løsnet som du reid, mørk eksos rester ville drible fra bunnen av-tilkobling.

Hvis du tror om dette, var det aldri noen måte de ringmutterne kunne bo tett fordi den ene enden av røret var koblet til den vibrerende motor mens den andre enden ble ført til relativt rolig ramme. Noen mennesker tok til sikkerhet kabling av rør-festemutrene, men det gjorde ikke stoppe drible av lekkasje; den relative bevegelse mellom rør og motor slå pakning tynnere og tynnere, la det lekkasje.

En Europeisk ryktet forteller oss at MZ to-takts impresario Walter Kaaden opprinnelig startet praksisen med å bruke tension springs til å holde eksosrøret i en slags labyrint-kontakten er koblet til motorens eksos porten(s). Han gjorde dette, så går historien, fordi det sped opp testingen av en stor serie av rør på dyno. Jeg mistenker at det er flere mennesker i nød oppfunnet denne ideen nesten samtidig.

Observasjon av motorer skrikende på dyno åpenbart at det, på visse turtall, de beholder springs vibrerte som bowstrings.

Tilbake i begynnelsen av 1960-tallet, Yamaha hadde det samme problemet med sin to-taktere som den Britiske tvillinger: prøver å lage en stiv, drible-bevis eksos-tilkobling på sylinderen via en leppe på røret holdes mot en pakning av en gjenget ringen. Problemet var verre i racing på grunn av høyere driftsinntekter rpm. Lekkasje, men det var det minste av Yamahas problem; rørene også sprukket og falt bortsett fra den intense vibrasjoner av de 180-graders-skyting parallell tvillinger. Yamaha ‘ s race department gjort opp røret kontakter som er tredd inn eksos utsalgssteder akkurat som hadde den forrige beholde ringer. Disse kontaktene hadde en dyp slip-fit sporet der du kan festes på eksosrøret, som ble holdt på plass av et par av spenning springs.

RELATERT: Forgassere Og Vibrasjoner—50 Måter Å Få Det Galt

Rørene sluttet å bryte, men den nye kilder brøt i stedet. Observasjon av motorer skrikende på dyno åpenbart at det, på visse turtall, de beholder springs (to per rør) vibrerte som bowstrings. Fix for at en var enkelt: Bare sett en liten del av gummislange over våren til å fungere som en demper. Den bowstringing var borte, men springs nå brøt på en ny måte, på sine mål, der de ble dannet i kroker. Den ene enden av våren hektet i en fane sveiset til eksosrøret og den andre inn i et hull boret gjennom en nærliggende kjøling fin.

“Se på de eksos springs! De har ikke dreies. De kommer til å bryte.” Og bryte det gjorde de, en etter en.

Det tok litt mer ettertanke, men det kokte ned til, var at, for å stoppe de springs å bryte, de måtte bli gjort i tre deler. En var våren i seg selv. Den andre var en stål montering som tres på den åpne enden av våren, med et hode som gled inn i en kløft mottaker sveiset til eksosrøret. Den andre enden av våren ble såret ned til en liten diameter. Presset gjennom dette har liten diameter fra den åpne enden var en lengde av tunge wire avslutte i en “knapp” for stor til å trekke gjennom slutten av våren. Etter innsetting, denne tunge ledningen ble dannet i en krok. Hva dette svivel bygging gjorde var å skille våren fra bøying og vridning, forlater de funksjoner til sine endebeslag. Fjærene ble pålitelig i det siste.

Tidligere direktør av Harley-Davidson ‘ s VR1000 program Steve Scheibe og jeg var nede ved enden av Daytona pit lane ser på den nye Honda RC51 racebikes i deres roped-av-skapet. “Se på de eksos springs!” Scheibe utbrøt. “De har ikke dreies. De kommer til å bryte.”

Og bryte det gjorde de, en etter en. Det var en epidemi.

Ønsker flere nyheter som dette?

Registrer deg for å motta vårt nyhetsbrev og aldri gå glipp av en oppdatering!

Jeg er sikker på at Honda racing ingeniører hadde kjent i mange år hvordan å lage no-break eksos-rør springs. Det vi så var enten feil av en junior ingeniør eller arbeid av et eksternt firma som hadde produsert titanium eksosanlegg.