Förespråkar, Hälsa Experter Trappar Upp Sina Ansträngningar För Att Ge Tonåringar Mer Kontroll Över Medicinsk Sekretess

Förespråkar, Hälsa Experter Trappar Upp Sina Ansträngningar För Att Ge Tonåringar Mer Kontroll Över Medicinsk Sekretess

Inför sådana känsliga frågor som självmord, rökning, sexuellt överförbara sjukdomar och depression, tonåringar behöver ensam tid för att prata med sin läkare om eventuella problem de har, förespråkar säga. Även om det finns riktlinjer på plats för en sådan one-on-one samråd, de är ofta ojämnt praktiseras. I andra offentliga hälso-nyheter: depression medicinering, hjärthälsa, miljöförorening, HIV, och mer.

Wall Street Journal:
För Tonåringar, En Push För Konfidentiella Medicinska Råd

När Hannah Regan var ca 14 år gammal, hennes familj läkare i Kentucky började en ny rutin. Under kontroller, läkaren skulle fråga Hannah mamma att snabbt kliva ut ur skrivsalen. Då, i det privata, Hannah skulle diskutera ett frågeformulär hon fyllde ut om rökning, alkoholkonsumtion, psykisk hälsa och andra känsliga frågor. Det var obekväma stunder, säger hon, men hon uppskattade den tid ensam med sin läkare. “Jag tror att det var fördelaktigt att låta läkare-patient-relationen att vara något för den tonåring kan lita på”, säger Ms Regan, nu 23. (Abbott, 3/6)

Stat:
Kliniker Som Omfattar Esketamine Med ‘Entusiastiska Försiktighet”

Patienter med egentlig depression som inte svarat på andra behandlingar kommer snart att få ett nytt alternativ: esketamine, en snabbverkande behandling som härrör från den långa användas bedövningsmedlet ketamin. Men läkemedlets godkännande på tisdag väckt en rad nya frågor, från hur mycket patienter kommer att behöva punga ut för det läkemedel som hur kliniker kommer att kunna ta emot patienter som behöver övervakas för två timmar efter varje dos. (Thielking, 3/6)

Philadelphia Inquirer:
Esketamine Är Den Nyaste Läkemedlet Som Godkänts För Depression. Här Är 7 Saker Att Veta Om Det.

På tisdag, den AMERIKANSKA Food and Drug Administration godkänt ett nytt läkemedel för att behandla depression hos de som inte svarat på tidigare mediciner — den första romanen behandling i decennier. Esketamine, även känd med varumärket Spravato, är en nässpray som utvecklas av Janssen Pharmaceuticals. (Pattani, 3/6)

New York Times:
En Hjärt-Hälsosam Kost Kan Vara Bra För Hjärnan

Att äta en hälsosam diet för hjärtat början i 20-årsåldern kan ge hjärnan fördelar i medelåldern, ny forskning visar. Studien, i Neurologi, rankad 2,621 människor på deras grad av följsamhet till tre olika dieter som anses vara bra för hjärtat. Alla betona grönsaker, frukt och fullkorn och minimera konsumtion av mättat fett: medelhavsdieten, som huvudsakligen vegetabiliska livsmedel och måttlig med alkohol intag, ett forsknings-baserad kost plan som priser livsmedel grupper som är gynnsam eller inte, och DASH dieten, som betonar låg salthalt i livsmedel. (Bakalar, 3/6)

Associated Press:
Lagstiftare: Höga Kostnader Sakta Åtgärder På Föroreningar I Vatten

Att städa upp och skydda USA dricksvatten från en grupp giftiga kemikalier som används i många hushållsartiklar kan kosta i tiotals miljarder dollar nationellt, inklusive $2 miljarder för Department of Defense ensam, vittnen vittnade på onsdagen inför ett Hus-panelen uppmanade den federala regeringen att röra sig snabbt på sanering. Rep. Harley Rouda, Kalifornien, var en Demokrat som är ordförande Huset översyn och Reform miljö underkommitté, sa till reportrar efter att höra “det är klart” de höga kostnaderna skulle bromsa alla federala insatser för att reglera och rengöra den giftiga kemikalier, som finns i en rad olika varor, inklusive nonstick stekpannor, bets-resistenta kläder, tandtråd och behållare för livsmedel. (3/6)

Los Angeles Times:
Två Patienter Med HIV Är I Remission. Hur Många Fler Kommer Att Följa Dem?

Och då var det två. En man från London som är smittade med HIV har gått i långvarig remission efter att få en speciell stamcellstransplantation som inte bara behandlade sin cancer, det skickas viruset i remission. Hans återhämtning, beskrivs denna vecka i tidskriften Nature, markerar den andra gången en patient har rensat HIV från sitt system med hjälp av en stamcellstransplantation. (Healy, 3/6)

KQED:
Fler Pensionärer Finna Sig Att Ta Hand Om Mamma Och Pappa

Vid en tidpunkt i livet när 60 – eller 70-något seniorer förutse pension, och kanske några driftstopp, vissa blir vårdnadshavare och vårdnadshavare för sina föräldrar. Ingen statistik finns på hur utbrett det här är, men den trenden förväntas intensifieras. (Sharma, 3/6)

Kaiser Hälsa Nyheter:
Medicinsk Enhet Beslutsfattare Rapportera Fel Och Patienten Skador I FDA-Databas Dolda Från Allmänheten

Dr. Douglas Kwazneski var att hjälpa en Pittsburgh kirurgen tar bort ett tillägg när något skärande hänt. Den kirurgiska häftapparat tänkt att klippa och tätning vävnaden runt tillägg låst upp. Kwazneski senare vände sig till Food and Drug Administration offentliga databas som spårar medicinska enheten misslyckanden och “det var ingenting,” sade han. Men när han tillfrågade ledande kirurger på frågan, upptäckte han att mer än två tredjedelar hade upplevt en häftapparat fel, eller visste en peer som gjorde det. Sådana fel kan ha dödliga konsekvenser. (Jewett, 3/7)

Arizona Republic:
Phoenix Man Är Först med Att Testa Nya AMERIKANSKA Skallerorm Anti-Venom

Phoenix svetsare Samuel Evans oväntat blev en medicinsk kändis efter att han blev biten på hans högra tumme av en skallerorm medan vandring söndag i Vit Tank Mountain Regional Park. Utanför kliniska prövningar, Evans är den första patienten i Usa för att behandlas med en ny skallerorm anti-venom som kom ut på marknaden i oktober, när skallerormar fanns inte i säsong. (Innes, 3/6)

Washington Post:
Hund-Promenader Kan Vara Farligt För Seniorer, Studie Tyder På

Hundar behöver gå på promenader och promenader är bra motion för äldre vuxna. Seniorer som kombinera de två genom att gå en hund — är hälsosammare än personer som inte, enligt viss forskning. Men en ny studie från University of Pennsylvania forskare erbjuder ett varnande anmärkning. Promenera med en kopplad hund, det säger, “ger en betydande och ökande risker för skador hos äldre vuxna.” Mellan 2004 och 2017, det finns, benbrott i samband med promenader koppel hundar mer än fördubblats bland AMERIKANSKA invånare 65 år och äldre. Nästan 8 av 10 som drabbats av frakturer var kvinnor, och den vanligaste brutna ben var höfter, handleder och överarmar. (Brulliard, 3/6)

Detta är en del av KHN Morning Briefing, en sammanfattning av hälso-och sjukvårdspolitik täckning från större nyhetsorganisationer. Registrera dig för en e-prenumeration.