Joe ‘ s View: Matt Hancock og håper at denne gangen, det er for ekte

Professor Joe McDonald har sett mange nasjonale NHS DET ledere kommer og går, men til syvende og sist mislykkes i sine forsøk på å endre kulturen. Men i Matt Hancock, vår CCIO spaltist mener at han bare kan se noe annerledes.

Kulen fragmenter danset hvit varm på baksiden av området som ondskapsfull Tinkerbells som jeg tømte magasinet i min AK-47 i mitt offer sakte og bevisst, opplever plutselig empowerment som millioner av fans over hele verden får den første tiden sin sersjant/lærer/mentor/prest/eldste hender dem billetten sin manndom/martyrdøden/demokrati/helvete.

Strømmen er rått, støy øredøvende; det skalv mine indre organer og rører mitt blod. Rå kraft.

Jeg følger opp med den Amerikanske M4 Carbine, en prangende tre andre utbrudd av brann-og raseri. Men i halvmørket av området, så mye snuten fakkel jeg kan faktisk ikke se mål så jeg savner høy og høyre. Deretter et håndvåpen, en Glock 9 millimeter. Jeg tømme to ni kule klipp til min papp fiende i et bekymringsfullt tilfredsstillende gruppering i og rundt hjertet.

“God jobb, Joe,” Rosita roper over støy. “Du spikret det MoFo men bra!”

“Errrrr… Takk, Rosita.”

En trendy lefty, livslang Arbeids-stemmegivning pistol-phobe når jeg gikk i, jeg nå med sikkerhet vet, min foretrukne våpen i tilfelle av en zombie-apokalypse. Jeg er kompetent med AK, men profesjonelt dødelige med Glock 9 mill.

Et kultursjokk

Det var dagen før HIMSS, verdens største helse DET conference i Orlando, Florida, og det regnet. Sunshine state har mye å tilby på en solrik dag, ikke minst flere tema parker enn du kan kaste en politisk ukorrekt dolphin på. Mindre så på en regnfull dag.

Det var Google som foreslått et besøk til maskingevær-Amerika. Jeg ringte en drosje og og 10 minutter senere var jeg på butikken, som ligger mellom en bil reparasjon sted og Wendy ‘ s burger joint. Et skilt utenfor sa: “Machine Gun-Amerika – En Stor Dag For Hele Familien”. Ja, egentlig.

Jeg har betalt de nødvendige utleie og Rosita kopieres min SKIPSFART førerkort og ga meg en iPad viser alle de forskjellige skytevåpen jeg kanskje lyst til å prøve. Jeg plukket tre og 10 minutter senere var jeg skyte skarp ammunisjon. Ingen spørsmål om min helse, nome om mitt stoff eller alkohol vaner eller mental helse, ingen breathalyser.

Rosita, min herlige lille instruktør, hadde på seg en t-skjorte som lød slik: “på Grunn av økningen i prisen på ammunisjon jeg kan ikke lenger brann advarsel skudd – jeg skyter for å drepe.” Helt klart en kultur som er ganske annerledes fra hva jeg er vant til.

Over den neste uken på konferansen, ser jeg to mass skytingen på nyhetene. De trenger ikke gjøre BBC fordi det var “bare” et tilfelle av to voksne å drepe workmates. Det er ikke internasjonale nyheter med mindre det er barn skyting andre barn.

Sikkert til Gud en slik kultur kan aldri rettferdiggjøres, og kan vedvare i lang tid, ikke sant? Eller så tenkte jeg før jeg hadde fått det forklart til meg et par dager senere av min Everglades båten driver, Kaptein Chuck, i en bar full av utrolig høflig hells Angels å spise stekt alligator (lang historie for en annen dag).

“Se, Joe,” han skrek (airboat kjøring er tydelig dårlig for ørene). “Det er min constitootional retten til å bære våpen. Det holder regjeringen ærlig og hva mer er noe fordømt sprø lure med ID kan få et maskingevær her, så du vil bli en dåre ikke få en pistol. Sheeeeeeit, du er ikke engang en borger, og du fikk et maskingevær, ikke sant? Du fikk livsforsikring, ikke sant? Meg også,” sa han, trykke bule i sin skinn jakke.

Det er en viss selvoppfyllende logikk til denne kulturen. Det holder bare å rulle. År etter år.

En konsekvent optimisme

Nå faste lesere vil vite at jeg har vært bekymret for NHS DET kultur for en rekke år. Jeg har skrevet om det regelmessig, ikke minst under endringer av organisasjon eller ledelse. Jeg skrev om det når NHS Tilkobling for Helse heldigvis litt støv.

Jeg skrev om det i det igjen på mitt valg som leder av CCIO Nettverk. Og om ankomst av Tim Kelsey som nasjonal direktør for pasienter og informasjon.

Det var et kort øyeblikk av håp når Beverley Bryant var ansvarlig. Men alt for snart som new dawn fades og krefter kulturell stagnasjon seiret.

Igjen mitt håp rose på utnevnelsen av Sarah Wilkinson som ny administrerende direktør i NHS Digital.

Å lese om igjen disse artiklene, jeg er rammet av en konstant tema – min konsekvent optimisme som nye ledere vil ha muligheten til å endre den langvarige giftig kultur i NHS DET; en hemmelighetsfull, paranoid og paternalistic kultur, unnlate å engasjere seg med det offentlige; en kultur som CCIO og CIO samfunn, som danner sluttbrukere gruppe NHS DET, føler kun belastet med å levere forbedring nødvendig for å flytte NHS fremover 30 år. en kultur som er besatt av å dele dine data uten din tillatelse, snarere enn å være besatt av søker at tillatelse.

Men for å være rettferdig til hver enkelt av de nye ledere, brudd i NHS DET inn så mange siloer betyr at uansett hvor fet eller begått noen ny leder av en gitt silo er – system ikke gi dem innflytelse til å endre det generelle bildet. Mitt syn er at det må en ministernivå endre til å bringe om den kulturelle revolusjonen som kreves.

En okse i en kina butikk? Vi kan sannsynligvis bruke en

Skriv inn Matt Hancock, min politiske motsatte – en Tory og, enda verre, en Brexiteer. Han er uthengt i HSJ som ” App Glad Matt og polling på dette nettstedet indikerer at de fleste av dere har ingen tro på ideen om NHSX: “Bare omorganisere dekk stoler på Titanic”; “Tigger på speed”; “Her i dag, borte i morgen”; “En okse i en kina butikk”.

Så hvorfor ville en kort-bærer champagne sosialistisk liker meg sette tro på NHSX, den nye felles retningslinjer enhet har til hensikt å føre tilsyn med digital transformasjon i helsevesenet? Hvorfor tror jeg at han kan være i stand til å endre våre brutt kultur i NHS DET når så mange før ham har sviktet?

I en del fordi jeg tror dette spesielt kina butikk har vært lang forfallen en okse. Noen ganger en kultur som er så fast at det er behov for en. Nå, jeg er ikke psykiater eller noe (bare disse 30 år), men jeg tror Hancock kan ha ego, styrke og utålmodighet for å begynne å skifte kultur av NHS DET.

I September, talte han til Observatøren om sin visjon for deling av informasjon. “Det må være basert på samtykke,” sa han. “Så dine data om din helse er din eiendom. Det er mitt utgangspunkt. Det må være det prinsippet som jeg vil sette på grunnlag av data beskyttelse i NHS.” I dag, skjønt, technocracy i de øvre lag ser ut til å være pløying på med en visjon helt på kant med det. Noe er nødt til å gi.

Som når klubben får en ny eier, vil vi vet hvor alvorlig utenriksminister er i sitt ønske om å reparere vår NHS DET kultur av to ting: for det første som han fyrer av, og for det andre som han leier.

NHSX trenger en ny og virkelig forvandlende leder, fullt engasjert med publikum og med it-direktører og CCIO Nettverk, ikke mer av det samme. Noen med en track record for å ledende kulturell endring. En person av høyeste kaliber, minst ni millimeter. Og vi trenger å engasjere seg med at ny leder – ellers er jeg redd vi vil få NHSX vi fortjener.