Metro Denver bostadsmarknaden bland dem som står inför en stor chill

Utanför Kaliforniens största städer, inga andra bostadsmarknaden svalnar så snabbt detta året som är metro Denver, enligt en analys från Zillow.

“Det är ingen överraskning att de marknader som drivit gränserna för överkomliga priser över huset återhämtning är nu upplever en betydande kylning,” Skylar Olsen, Zillow chef för ekonomisk forskning, sade i rapporten.

När priserna steg, amorteringar och avbetalningar överstigit inkomsterna, vilket köparen kräva att uttömma sig, sade Olsen. Köpare som inte fick pris ut nu har råd att ta mer tid att bestämma vad man ska göra, som fler lager kommer in och listor tar längre tid att flytta.

Zillow avgör hur snabbt en viss marknad är att kyla ner eller värma upp genom att titta på andelen av listor att justera lägre, det slutliga försäljningspriset som en andel av notering pris, och förändringen i det genomsnittliga antalet dagar som ett hem spenderar på marknaden.

I metro Denver, det konstaterades att 18 procent av listor tog en prissänkning i januari, jämfört med 11 procent i januari 2018. Bostäder som säljs för 97 procent av listpriset i januari, jämfört med 99 procent ett år tidigare. Och hem är att ta en vecka längre tid att sälja: 65 dagar jämfört med 58 dagar.

RELATERAT: Denver hem säljare ” “magiska fönster” för notering egenskaper är början av Maj

En månatlig uppdatering från Denver Metro Association of Realtors rapporterade också att medianen priset för både bostäder och lägenheter som säljs i metro Denver i februari blev negativ för första gången på sju år.

Ingen av dessa förändringar är extrema, men de visar att en förändring är på gång. Kombinera de tre Zillow åtgärder och tunnelbanestationen Denver bostadsmarknaden rankas femma totalt för hur snabbt det är att kyla ner, bakom Kalifornien tunnelbanor i San Jose, San Francisco, San Diego och Los Angeles.

Bakom Denver på kylning skala är Dallas, Seattle, Sacramento och Portland, Ore.