Ryan McMahon fräsande våren är goda nyheter för den Klippiga bergen. Här är varför.

SCOTTSDALE, Arizona. — Ryan McMahon vaknade onsdag morgon som den nuvarande träffa kungen av Cactus League, sporting ett .476 vadd genomsnitt och en löjligt 1.465 OPS.

Alla som betyder absolut ingenting i det stora systemet som ett maraton stor-league-säsongen.

Räknar med att i McMahon är fallet, hot start är en barometer för sin tillväxt som stora-league-spelare. Eftersom det inte bara är att Klippiga bergen’ andra bas kandidat hade mosat 10 träffar i 21 at-bats, det är det sätt som han mosade hela lägret, som har varit imponerande.

“Förra året var det några träffar som man kan säga är inte kvaliteten på detta år,” manager Bud Svart sade, att erkänna att McMahon .319/.365/.522 slash linje förra våren var byggd på en hel del bloopers och mjuk träffar på motsatt område. “Nu är han slet bollen. Han tar stor, aggressiv gungor och bollen kommer från hans bat hot. Han slår det till alla områden. Det har varit imponerande.”

Under offseason, McMahon stannade i Scottsdale och arbetat med att träffa coach Jeff Salazar och Trippel-A träffa coach Tim Doherty att finslipa sin swing. Målet var att möta baseball mer utanför och bli en mer aggressiv spelare. McMahon flyttade sina händer ner bara lite och hans bat vinkel blev en smula mer vertikalt.

McMahon ‘ s swing redan var underbara, men det fanns en del hål att stänga. I början av förra säsongen, McMahon var alltför ofta möter övermäktigt motstånd genom stor-ligan fastballs.

Han gjorde stor-league listan som kommer ut ur lägret, men hindras av några möjligheter, han slog bara .211 med en .620 OPS över hans första 47 spel genom 20 juni. I 44 spel efter sin minns från Trippel-A, den 29 juli, McMahon bättre, slashing .256/.333/.419.

Hans lysande ögonblick kom på Aug. 10-11 vs Dodgers på Coors Field när han blev den första spelaren i klubbens historia att slå ett spel-vinnande home run i den sjunde inning eller senare i back-to-back-spel.

Fortfarande, sällskaplig McMahon visste att han hade en lång väg att gå för att bli en skicklig stor-ligan hitter när hans säsong som slutade med ett snedstreck raden av .232/.307/.638.