Statligt Höjdpunkter: Illinois Lagstiftaren Kräver Hårdare Straff För Underbemannade Vårdhem I Ljuset Av Sepsis Problem, Maryland Rösta Inställd På “Stöd-I-Döende’ Bill

Statligt Höjdpunkter: Illinois Lagstiftaren Kräver Hårdare Straff För Underbemannade Vårdhem I Ljuset Av Sepsis Problem, Maryland Rösta Inställd På “Stöd-I-Döende’ Bill

Medier rapporterar om nyheter från Illinois, Maryland, Iowa, Texas, Ohio, Washington, Missouri, Minnesota och Kalifornien.

Chicago Tribune:
Nya Illinois Bill Skulle Öka Straffet För Underbemannade Vårdhem För Att Begränsa Dödliga Infektioner Som Sepsis Och Öka Vård

En stat lagstiftare och en stor stödgrupp är att trycka hårdare straff för kort bemannad vårdhem som ett sätt att begränsa dödliga infektioner som sepsis och öka den totala vård. “Man skulle kunna tro att du när som helst lägga din älskade på ett vårdhem, vård skulle vara det, eftersom det är tänkt att regleras, men vi tycker att det är inte fallet,” sade statliga Sen. Jacqueline Collins, D-Chicago, som introducerade reformen lagstiftning denna vecka. Collins och AARP Illinois är att stödja lagstiftningen delvis som ett svar på resultaten från en undersökning som publicerades i September av Kaiser Hälsa Nyheter och Chicago Tribune. Undersökningen visade att cirka 6 000 Illinois vårdhem patienter per år som var inlagda på sjukhus hade sepsis, med ungefär 1 på 5 döende. (Mahr, 3/6)

Washington Post:
Parlamentet Att Rösta På Torsdag Så Dödlig Dos Av Läkemedel För Terminal Patienter

Ett lagförslag som skulle tillåta obotligt sjuka patienter att juridiskt få en dödlig dos medicin för att avsluta sina liv avancerade i Maryland Hus Delegater på onsdag, sätta scenen för vad som sannolikt kommer att bli en dramatisk omröstning på torsdag. Det är första gången — efter tre försök under de senaste åren — att lagstiftningen kommer att diskuteras på golvet i generalförsamlingen. Bill gått framåt utan någon som helst diskussion, även om den har både starkt stöd och starkt motstånd i den Demokratiska majoriteten Huset för att göra Maryland den sjunde staten att tillåta patienter att få hjälp att avsluta sitt eget liv. (Wiggins, 3/6)

Des Moines Register:
Iowa Vårdhem: Sex Anställda Anklagats För Att Stjäla Från Invånare

Sex Iowa vårdhem anställda har åtalats för att få receptbelagda läkemedel som var avsedd för de människor de var att ta hand om. Fyra kvinnor från Des Moines metro och två från södra Iowa anklagas för att avleda läkemedel från vårdhem invånare till sig själva, enligt ett pressmeddelande från office of Marc Krickbaum, USA: s advokat för Södra Distriktet i Iowa. Minst fyra av kvinnan påstås ha begått brott i centrala Iowa. (Davis, 3/6)

Texas Tribune:
Vapen Är Populära Med Texans, Och Så Är “Red Flag” Lagar, Säger UT/TT Undersökning

Röd flagg lagar kan vara kontroversiellt i den Lagstiftande församlingen, men Texas väljarna skulle stöda som domstolarna “att kräva att en person som är fast beslutna att vara en fara för sig själva eller andra för att tillfälligt överlämna vapen i sin ägo,” enligt den senaste University of Texas at austin/Texas Tribune Enkät. Totalt har 72 procent av väljarna säger att de “starkt” eller “något” stöd för sådana lagar, samtidigt som 18 procent motsätter sig dem. (Ramsey, 3/7)

Cincinnati Enquirer:
Ohio Lagstiftare Fixa Misstag Från Och Med 2018 Gun Bill

Ohio lagstiftare var att försöka öka tillgången till vissa vapen, men i sin brådska, kan de av misstag har förbjudit dem. House Bill 228, gick i slutet av December, kommer att tvinga åklagare att bevisa att en shooter handlat i självförsvar för att fortsätta avgifter. Bill också gjort flera förändringar för att Ohio skjutvapen lagar. (Balmert, 3/6)

Houston Chronicle:
Airbnb Och Andra Mål Otillfredsställda Behov Av Medicinska Center Patienter

Texas Medical Center serveras 18,000 internationella patienter i 2010, det senaste år för vilket data har släppts. Att totalt har sannolikt ökat, eftersom antalet patienter center serverar ett år har ökat till 10 miljoner euro från 6 miljoner. Internationella och out-of-town patienter som kommer med sin egen speciella överväganden, inklusive behovet av boende för patienter och vårdgivare som kanske inte har transport eller vet hur lång tid behandlingen kommer att ta. (Schuetz, 3/7)

Seattle Times:
Vad är det som har Hänt — Eller inte — Eftersom The Times Rapporterade Om Bly I Seattle Skolornas Dricksvatten

Förra månaden, The Seattle Times rapporterade på beständigheten av bly i vattnet på vissa Seattle skolor — trots distriktets långvariga politik för att testa och åtgärda varje dricka-vatten källa med hög leda avläsningar. Sedan dess har ytterligare testning av Washington Institutionen för Hälsa bekräftat att rapportera, men visade också omfattningen av problemet statewide. Under tiden, en lagstiftning som skulle ha begränsat elevernas exponering för toxiner i skolan ganska mycket dog i utskottet förra månaden. (Morton, 3/6)

Cincinnati Enquirer:
PTSD Symtom dyker Upp I Fler Än Hälften Av Tjänster för Barn Arbetare

En färsk undersökning visar att 53 procent av Ohio tjänster för barn caseworkers har symtom på posttraumatisk stress. Det kan jämföras med nationella förekomst som varierar från 35 procent till 75 procent av barn-välfärd personal. (DeMio, 3/6)

Columbus Dispatch:
Färre Barn Dör Mitt Tryck För Att Minska Barnadödligheten I Franklin County

Förra året, 136 barn i Franklin County dog före sin första födelsedag, men det är det lägsta antalet i minst åtta år. De ledare som arbetar för att rädda nyfödda liv säger att de uppmuntras, även om ytterligare insatser behövs för att minska antalet ännu mer. (Viviano, 3/7)

KCUR:
Kansas City Health Department Ljud Varning Efter Big Jump I Syfilis Fall

Rapporterade syfilis fall i Kansas City hoppade med 71 procent förra året och ingår nio fall av medfödd syfilis där mamma gått sjukdomen på att hennes nyfödda barn. Spike har kvittning varningsklockorna på Kansas City Health Department, som kunde se nedskärningar i eller omfördelningar av hälso-avgift medel för att stödja stadens skyddsnät system i nästa års kommunala budget. (Margolies, 3/6)

Pioneer Press:
Förespråkar, Kämpande Mammor Göra Mål För Ökad Välfärd

Efter år av försök, förespråkare för kämpar för familjer hoppas att detta är året lagstiftare kommer att öka Minnesota Familj Investment Program, eller MFIP, welfare-to-work bistånd som har i huvudsak haft fördelar fryst i 33 år. Gov. Tim Vals ingår att lägga till $100 en månad till vad MFIP mottagare får i sin budget förslag. DFLers i Huset vill gå vidare och öka det med $200 i månaden, säger även att en generös av en ökning inte skulle täcka ökade kostnader sedan 1986. (Magan, 3/6)

Kansas City Star:
KC Behöver Alternativ Till Jackson County Jail House Intagna

Med mindre än fyra månader kvar tills dess fångar är inte längre välkommen i Jackson County Detention Center i Kansas City, är att planera för en ny kommunal fängelse. Staden drivs av sin egen för nästan ett sekel, som en del av den gamla Kommunala Gård i Eastwood Hills nära Arrowhead Stadium. (Drake, 3/6)

Los Angeles Times:
L. A. Lägger Sig Hemlösa Rättigheter Fall, Sannolikt Begränsar Förmågan Att Klara Skid Row Gatorna

Los Angeles kommunfullmäktige på onsdagen överens om att lösa en central och kontroversiella fall på äganderätt för hemlösa — ett beslut som sannolikt kommer att begränsa beslag och förstöring av läger på skid row. Den 10-2 omröstning ger Staden Advokat Mike Feuer för att reglera 2016 rättegång, Carl Mitchell v. Los Angeles, som väckts av civila rättigheter jurister på uppdrag av hemlösa och två skid row mot fattigdom grupper. Centrala affärsområden hade motsatt sig en sådan affär, hävdar att lösa fallet skulle avskräcka ombyggnad, och lämna skid row och de människor som lever på dess trottoarer fast i misär. (Holland, 3/6)

KCUR:
Längtar efter Att Få Din läkares Godkännande För Medicinsk Marijuana? Missouri Säger Vänta Lite

Som Missouri rör sig mot att genomföra väljare-godkänd medicinsk marijuana program, statliga tjänstemän på onsdagen varnade för potentiella patienter att vänta på att betala för en läkare certifiering förrän i juni. Vid en offentlig lyssna på University of Missouri-Kansas City campus, Kansas City läkare Daniel Towle sade att det har varit förvirring kring staten vägledning om läkare certifieringar. Det är även efter att staten publicerat ett förtydligande på Missouri Department of Health och Senior Services webbplats. (Haxel, 3/7)

Detta är en del av KHN Morning Briefing, en sammanfattning av hälso-och sjukvårdspolitik täckning från större nyhetsorganisationer. Registrera dig för en e-prenumeration.