Stephens: CHSAA och Grandview Hög skickat ett meddelande för att idrottare över Colorado att våld är OK

Om handlingsutrymmet är större delen av tapperhet, att ge de vuxna i denna berättelse en medalj.

Men Om lärare förväntas att, tja, utbilda, då alla som nämns vid namn nedan har misslyckats. Den lektion de har sagt: Våld är OK.

Om någon gör dig arg, punch ’em.

Om de säger något som du inte gillar, kör din handflata så hårt i sina käkbenet, de kommer aldrig att våga spela igen.

Vad är det nu? Det är inte vad du lär dina barn? Kom att tänka på det, när min nästan 2 år gamla dotter klockade mig i ansiktet igår kväll med en näve full med Duplo, hade vi inte ignorera det. Så därför, när en tonårstjej däck hennes motståndare med en sucker punch gör att hon får ett frikort?

Exakt vad är det som de undervisar över det på Grandview, och varför är CHSAA, statens styrande organet för high school friidrott, cool med det?

RELATERAT: Star power ” och avkastning, men förhoppningsvis några slag. Regis-Grandview returmatch lovar en “uppvärmd miljö” på Coliseum i kväll

Basket är en kontakt sport — låt inte din ungdom-league ref berätta på annat sätt — men en oskyldig svart öga från en skurk armbåge som kämpar för en rekyl är inte samma sak som en käftsmäll efter larm som kan ha åberopat ett bråk. Dec. 12, i en match förra säsongen flickor basket state championship spelet, det är tyvärr vad som hände när Grandview drabbats av en blowout förlust på Regis Jesuit.

Regis led, 70-45, med 2:47 för att spela när Raider körde En utgångspunkt för vad som verkade vara en lätt upplägget tills hon var sotigt av Grandview s superstar försöka blockera sina skott. Raider är En syster, vi kan kalla henne Raider B, inte med blida ögon på att äldre syskon att falla offer för en hård foul och bestämde mig för att köra munnen på förövaren — ett drag som saknade klassen i sin egen rätt.

Grandview s superstar snabbt svarade med en punch som skickas Raider B snubbla till golvet. Tränare rensat bänkar, superstar var återhållsam och hon spurtade till omklädningsrummet medan de vuxna på båda sidor utbyts valda ord.