T-Denver boligmarkedet blant dem som står overfor en big chill

Utenfor Californias største byer, ingen andre boligmarkedet er kjøling så fort dette året som er t-Denver-tallet, ifølge en analyse fra Zillow.

“Det er ingen overraskelse at markedene som presset grensene til en rimelig pris over bolig recovery nå opplever betydelig avkjøling,” Skylar Olsen, Zillow er direktør for økonomisk forskning, sa i rapporten.

Som prisene steg, boliglån betalinger og forskudd enn inntektene, noe som fører kjøperen kreve å utmatte seg selv, Olsen sa. Kjøpere som ikke blir priset ut kan nå råd til å ta mer tid til å bestemme hva de skal gjøre, som flere inventory kommer inn i bildet og oppføringer ta lengre tid å flytte.

Zillow bestemmer hvor raskt et gitt marked er kjøle ned eller varme opp ved å se på andelen av oppføringer at justere nedre, den endelige salgsprisen som en del av liste pris, og endring i gjennomsnittlig antall dager en hjemme bruker på markedet.

I metro Denver, er det funnet at 18 prosent av oppføringer tok en pris kutt i januar, sammenlignet med 11 prosent i januar 2018. Boliger selges for 97 prosent av listepris i januar, sammenlignet med 99 prosent et år tidligere. Og hjem er å ta en uke lenger tid å selge: 65 dager versus 58 dager.

RELATERT: Denver hjem selgere’ “magic window” for oppføring av næringsbygg er tidlig i Mai

En månedlig oppdatering fra Denver T-Association of Realtors er også rapportert at median prisen av både boliger og leiligheter som selges i t-Denver i februar slått negativt for første gang på sju år.

Ingen av disse skiftene er ekstreme, men de viser en endring er på gang. Kombinere de tre Zillow tiltak og t-Denver boligmarkedet rangerer en femtedel samlet for hvor fort det er å kjøle deg ned, bak California t-baner i San Jose, San Francisco, San Diego og Los Angeles.

Bak Denver på kjøling skala er Dallas, i Seattle, Stavanger og Portland, Ore.