Under Hot Från Konkurrenter, Fitbit Lanserar Billigaste Smartwatch Att Spåra Träning, Puls

Under Hot Från Konkurrenter, Fitbit Lanserar Billigaste Smartwatch Att Spåra Träning, Puls

Rivalitet är värme upp som tech företag armbåge i den varma kläder området. I andra hälso-teknik nyheter, Episka System är stämd över sin elektroniska patientjournalsystem programvara.

Reuters:
Fitbit Lanserar Lägre Kostnad Fitness-Enheter För Att Bekämpa Samsung, Apple

Fitbit Inc lanserat sin billigaste smartwatch på onsdag för att försvara sin position som den näst största säljaren av smartwatches efter att Apple Inc. San Francisco-baserade Fitbit sa Versa Lite smartwatch kommer att kosta $160, ned från $200 för den fullständiga versionen. Medan fortfarande tracking träning och puls, det kommer att saknas vissa funktioner, som möjligheten att lagra musik direkt på klockan. 2018, Fitbit säljs 5,5 miljoner smartwatches, bakom den största säljaren Apple Inc 22,5 miljoner enheter, men bara inför Samsungs 5,3 miljoner enheter, enligt uppgifter firm Strategy Analytics. (3/6)

Modern Hälso-Och Sjukvård:
Epic Systems Stämde Över EHR Inte Att Vara Tillgänglig för Blinda

The National Federation of The Blind stämde Epic Systems Corp över sin elektroniska patientjournalsystem programvara, som hävdade att blinda sjukhus anställda inte kan använda programmet. Klagomålet i den federala domstolen i Massachusetts förra veckan hävdar en del tid på sjukhus avsändare på Boston-baserade Brigham and Women Sjukhuset inte kunde utföra sina arbetsuppgifter efter att den leverantör som gick live på en Episk EHR 2015. Den anställde slutligen placeras på en betald ledighet på grund av de svårigheter, rättegången hävdade. (Cohen, 3/6)

Detta är en del av KHN Morning Briefing, en sammanfattning av hälso-och sjukvårdspolitik täckning från större nyhetsorganisationer. Registrera dig för en e-prenumeration.