World Health Organisation Presenterar Försenade Reformer, Men Många Undrar Om Det Kan Fixa Koncernens ‘Födelse Fel”

World Health Organisation Presenterar Försenade Reformer, Men Många Undrar Om Det Kan Fixa Koncernens ‘Födelse Fel”

Generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus är inriktade på vård av miljarder människor runt om i världen och är en lovande back-to-basics-strategi med fokus på “allmän sjukförsäkring.” Men att få regionala kontor för att följa har varit problematiskt.

New York Times:
W. H. O. Chief Planer På Att Omorganisera En Stor Byråkrati

World Health Organisation på onsdagen meddelade en efterlängtad omstrukturering som är avsedda att effektivisera byrå — och starkt antydde att det avsedda att skaka fram lite personal motstånd mot förändring. Detta tillkännagivande, gjorde i en lång och mestadels glada tal gemensamt av organisationens generaldirektör, Tedros Adhanom Ghebreyesus, och direktörerna för byråns sex regionala kontor, syftar till att tjäna W. H. O. s nya mål: att få subventionerad hälso-och sjukvård till världens fattigaste 1 miljard människor, för att bättre skydda dem mot epidemier, och för att hjälpa dem att få bättre hälsa, inklusive skydd mot icke-smittsamma sjukdomar som cancer. (McNeil, 3/6)

Reuters:
SOM Chef Presenterar Reformer, Med Mer Vetenskap, Appar Och En Akademi

Hans back-to-basics strategi vann innerliga stöd bland hälso-och sjukvård), vilket delvis avspeglar det SOM är fel i och med 2014 för att ta fasta på vad som blev världens värsta Ebola-utbrottet, och det faktum att många av de 11,300 dödsfall i att utbrottet skulle ha kunnat förhindras genom en bättre primärvård i Västra Afrika. Tillkännage reformer, Tedros berättade vem SOM personal att UHC är “VEM är högsta prioritet, och är centrala i allt vi gör”. (UHC). (3/6)

Detta är en del av KHN Morning Briefing, en sammanfattning av hälso-och sjukvårdspolitik täckning från större nyhetsorganisationer. Registrera dig för en e-prenumeration.