51 kvinner, jenter saksøke AMERIKANSKE Olympiske Komiteen i føderal domstol i Colorado for å unnlate å stoppe seksuelle overgrep av Larry Nassar

Femtien kvinner og unge jenter er saksøke Usa Olympiske Komité, dets offiserer, styremedlemmer og nasjonale styret for ikke å forhindre seksuelle overgrep av tidligere trenere og landslag legen Dr. Larry Nassar, som er i fengsel for seksuelt misbruk av turnere.

En av saksøkerne er en Colorado bosatt og fire av de tiltalte er Colorado innbyggere. Usas Olympiske Komité har hovedkontor i Colorado Springs.

134-siden søksmålet ble anlagt i U. S. District Court of Colorado i Denver på tirsdag med påstand om at de som kunne ha forhindret overgrepene av unge kvinnelige utøvere skjult det, var uaktsom med rapporter og undersøkelser, og er tillatt for misbruk for å fortsette. Søksmålet hevder at til denne dag, komiteen og dens direktører er ikke å ta riktige tiltak mot ansatte eller representanter som var anklaget for seksuelt misbruk.

Den yngste utøveren var 8 på den tid den påståtte overgrep.

Det detaljer påståtte Tittel IX og konstitusjonelle rettigheter brudd, så vel som brudd på meldeplikt kreves av Trygg Sport Act, vedtatt på Feb. 15, 2018. Det uttalt at uaktsomhet av dem som har myndighet til å advare idrettsutøvere om før klager og for å trene og utdanne ansatte og kontraktører som fremmes misbruk. Det påståtte svik og bedrageri på en del av komiteens medlemmer, for å beskytte Nassar og hans handlinger.

RELATERT: Analyse: Rapport om USOC håndtering av Larry Nassar undersøkelsen legger skylden, men hva som er nødvendig, er løsninger

Ifølge søksmålet, 290 Ol-trenere ble dømt for seksuelle overgrep mot mindreårige, siden 1980-tallet. Andre tilfeller av overgrep begått mot unge utøvere hadde tatt overskrifter siden 90-tallet, sist med den detaljerte beretninger om Nassar er ofre i Indianapolis Star, først publisert i 2016.

“(U.S. Olympic Committee), dets Ledere, Direktører og deres (Nasjonale Styrer) har visst i flere tiår at seksuelle overgripere og pedofile er tiltrukket til okkupasjonen av coaching unge idrettsutøvere ennå ikke klart å ta effektive tiltak for å oppdage og eliminere fra Olympic sports de voksne som utgjorde en betydelig risiko for skade på unge idrettsutøvere de var forpliktet til å beskytte,” søksmålet sa.

Til tross for flere muligheter til å gjennomføre rapportering og undersøkende retningslinjer, inkludert noen som er pålagt ved lov, komiteen og dens styret klarte ikke å gjøre det, søksmål påstått.

Enkelte ledere og styremedlemmer er også heter i klagen, inkludert noen av dem trakk seg, fordi advokater sier de er personlig ansvarlig for sanksjonering, dirigere eller aktivt delta i noen av de handlinger som førte til fortsatt misbruk av unge idrettsutøvere for år i de Olympiske nivå og kollegiale nivå.