Calarts Studenten Starten Protest Als Jaarlijkse Collegegeld Stijgt Tot meer Dan $50K

Calarts, Valencia, Californië op basis van art school die dient als een belangrijke pijpleiding voor het Los Angeles van de animatie-industrie, heeft aangekondigd een 4.5% collegegeld te verhogen voor de val van 2019, wat betekent dat de student nu te betalen voor een totaal van $50,850 een jaar.

Gecombineerd met de geschatte kosten voor huisvesting, transport, medische, voedsel, art supplies, de totale prijs van deelname is ongeveer $78.000 mensen per jaar voor de school het karakter van een animatie programma, of $311,400 voor het verkrijgen van een Bachelor of Fine Arts graad van vier jaar volgen.

In reactie op het collegegeld verhogen aankondiging, die werd aangevoerd via een school-breed e-mail op maandag, Maart 4, Calarts student georganiseerde protest op dinsdag ochtend buiten de Hauser & Wirth gallery in Los Angeles, waar de school een Raad van toezicht bijeen achter gesloten deuren te stemmen op het onderwijs en de begroting voor het komende academische jaar.

Student demonstranten droegen borden met de tekst “Je Bent Niets Zonder Ons”, “Internationale Studenten Moeten niet Meer Betalen,” en “Stoppen met het Verhogen van het Collegegeld, Stoppen met het Onderdrukken van de Studenten.” Afgezien van hun bezorgdheid over de toegenomen kosten, ook studenten eisten meer financiële transparantie, met inbegrip van informatie over de beurzen, meer beslissingsbevoegdheid voor de student lichaam als een geheel, en een meer zichtbare inzet voor diversiteit. Getroffen studenten gewezen op het collegegeld te verhogen als een bedreiging van de diversiteit, die uit kansarme milieus al een moeilijke tijd de toegang tot het hoger onderwijs aanbod op Calarts.

Negenendertig werden de studenten krijgen toegang voor 10 minuten naar het privé-vergadering van de raad, en zij gezamenlijk gebruikt hun tijd aan het lezen van een brief met hun belangen en eisen. Na de vergadering, Hyperallergic rapporten, de voorzitter van de raad van bestuur, Tim Disney (zoon van Roy E. Disney), naar buiten kwam om te spreken met de leerlingen, hen te vertellen dat de raad van bestuur had opgesteld een lijst van resoluties om de leerlingen te verweren, maar de school zou nog volgen door middel van haar collegegeld te verhogen.

Door middel van een vijf-punt stellen van de resoluties van de raad van bestuur beloofde om het volgende te doen:

Meer transparantie met de studenten.
Om docenten, medewerkers en studenten meer actieve deelnemers in de raad de besluitvorming.
Opnieuw evalueren hoe de financiële steun pakketten worden behandeld in het geval van aanhoudende studenten met aantoonbare financiële nood.
Het analyseren van hoe de financiële steun wordt verdeeld en waarom de school het schoolgeld stijgt dus snel.

Calarts president Ravi S. Rajan vertelde Hyperallergic de uitbreiding was noodzakelijk om bij te blijven met de kosten van de docent salarissen en administratieve lonen, die overtreft de inflatie. Collegegeld vertegenwoordigt ongeveer 75% van de begroting van het instituut. Het is onbekend of de raad van bestuur kan besluiten om het collegegeld te verhogen opnieuw in 2020. (De Calarts website, die eerder had aangegeven dat het collegegeld zou toenemen van ongeveer 2-4% per jaar nu stelt dat het onderwijs stijging van ongeveer 4% per jaar.)

Opvallende artiesten in de animatie-industrie die hebben deelgenomen aan Calarts zijn Brad Bird, John Lasseter, Andrew Stanton, Pete Docter, Glen Keane, Genndy Tartakovsky, Mark Andrews, Craig McCracken, Tim Burton, Peter Chung, Peter Sohn, Henry Selick, Alex Hirsch, Pete Browngardt, Tom McGrath, Chris Buck, Brenda Chapman, Jorge Gutierrez, Pen Wijk, Conrad Vernon, Gary Trousdale, John Musker, J. G. Quintel, Thurop Van Opstal, Ralph Eggleston, Stephen Hillenburg, Chris Sanders, Butch Hartman, en Mark Osborne, om een paar te noemen. Van de 18 Academy Awards uitgereikt voor beste animatiefilm, 12 van hen zijn gewonnen door een film die had ten minste één bestuurder die hebben deelgenomen aan Calarts.

(Foto van protest banner op Calarts campus via @FHaiabe)