Ontmoet Ollie, De Nieuwe VR Animatie Instrument Dat is Gericht Op Beginners

De ‘animatie in vr’ ruimte – momenteel wordt gedomineerd door instrumenten zoals een Ganzenveer en Tvori – lijkt te worden vergezeld door een nieuwe speler: Ollie VR.

Die specifiek gericht is op beginners, Ollie VR stamt uit een groep van USC School of Cinematic Arts leerlingen, die hebben ook een korte film gemaakt met behulp van hun gereedschap.

Cartoon Brew onlangs bezocht USC om uit te proberen Ollie VR, die binnenkort de lancering in beta-vorm, en sprak met lood en product designer Sagar Ramesh over hoe de tool is gemaakt en wat het kan doen.

Hoe Ollie VR werkt

Net als andere vr animatie tools, Ollie VR maakt gebruik van de vr-bril en hand-controllers. Een gebruiker springt in de app waar kunnen ze kiezen uit een inventarisatie van animatable modellen, verlichting en een virtuele camera ‘ s. Om te beginnen, kunt u gebruik maken van een zwevend venster om in te stellen hoe lang u wilt dat uw geanimeerde scene op het laatst – een tijdlijn van soorten – en dan je effectief gebruik maken van de controllers verplaatsen van een model aan de hand van een aantal keyframes. U kunt zien de trajecten van uw object heeft afgelegd. Op dit moment zijn de modellen die kunnen worden geanimeerd zijn eenvoudige elementen zoals auto ‘ s, vliegtuigen of boten.

Er zijn pre-geanimeerde gidsen in Ollie VR die vervolgens kunt u wijzigen van de verschillende aspecten van wat je hebt geanimeerde, zoals timing, squash en stretch, dekking, laster en versnelling. De verlichting kan worden aangepast, ook door het manipuleren van een cg-licht in real-time met de controllers . Zodra u klaar bent met het animeren en verlichting, de animatie zelf kan worden ‘gered’ met een virtuele camera waarmee je foto ‘s exporteren, gif’ s, en video ‘ s.

Animeren in Ollie VR is zeker intuïtief, maar het is niet echt zoals het animeren in een typische animatie programma. Echter, het is niet bedoeld om de tool is bewust ontworpen voor beginners. Ramesh zegt het team bij het USC gebouwd Ollie VR voor mensen die geen achtergrond in de kunst of de animatie, en die kunnen vinden van bestaande 3d-tools te complex en te intimideren. “Net zoals iMovie functies als een opstap naar meer geavanceerde programma’ s als Premiere voor video-editing,” merkte Ramesh, “we zien dat Ollie als de beste manier voor beginners om te beginnen met animeren in 3d.”

Ollie VR user interface paneel.

Het maken van Ollie VR

Achter de tool – die werd gemaakt met de Unreal Engine – USC-studenten die ook ervaring had bij bedrijven zoals Facebook VR met Quill, op Oculus, en bij games studio van EA. De belangrijkste team bestaat Ramesh, Annie Oh (product ontwerper), Carson Hall (technische kunstenaar), David Deedwania (componist en sound designer), Trok Okenfuss (software engineer), Zachary Flores (software engineer) en Nicholas Pudjarminta (filmmaker).

Gevraagd waarom ze koos ervoor om Ollie VR in de virtuele werkelijkheid en niet als een standaard niet-vr-tool, Ramesh zegt dat het team wilde de gebruikers het gevoel ondergedompeld te zijn in hun eigen werk en interactie met de virtuele ruimte als zij de interactie met de fysieke wereld. “Met vr,” zei hij, “de mensen kunnen genieten van 3d in 3d voor de eerste keer. Ollie bouwt verder op dit doordat gebruikers manipuleren van 3d-objecten in de tijd, waardoor een anders ingewikkelde proces het gevoel eenvoudige en zeer bevredigend.”

Gebogen trajecten zoals te zien is in de tool.

Sommige van de moeilijkere uitdagingen in het maken van Ollie VR, voegt Ramesh, inbegrepen de uitvoering van ‘auto-polish’ – functies en de virtuele camera systeem. Auto-polish houdt de versoepeling en squash and stretch eigenschappen. “Omdat deze effecten zijn meestal gemaakt door een ervaren animator, nam de tijd voor ons te ontwikkelen formules die visueel aantrekkelijk eindresultaat”, aldus Ramesh.

De virtuele camera systeem is zelf een animatable object binnen Ollie VR, maar het heeft ook te redden uit de foto ‘s en video’ s van wat de gebruiker heeft getekend in real-time. “Om dit aan te pakken,” beschreven Ramesh, “schreven we een aangepaste oplossing dat bespaart hoge-kwaliteit video’ s zonder het opofferen van onze in-app frame rate, en we zijn blij voor gebruikers om het te proberen.”

Ollie VR de virtuele camera.

Filmmaken met Ollie VR

In de hoop van het demonstreren van de mogelijkheden van Ollie VR, de USC-team heeft een bewegende visuele muziek stuk in de tool genaamd Trailblazer. Set voor een release op 11 Mei volgt hij een bal van licht dat door de ruimte reist en tijd.

“Toen dachten we na over hoe showcase Ollie’ s voorzien in de best mogelijke manier, hebben we gekeken naar hoe innovaties in de animatie-industrie werden geïntroduceerd in het verleden,” aldus Ramesh. “In 1929, Walt Disney gestart met de Silly Symphony, een serie gebaseerd op de binding tussen animatie en muziek die hem zou laten de grenzen van de tekenfilm medium. Door de serie, Disney en zijn team zijn in staat om te experimenteren met nieuwe ideeën en technieken, met inbegrip van Technicolor ‘ s drie-strip-proces, de multiplane camera, en meer.”

Ruwe storyboards voor “Trailblazer.”

“Geïnspireerd door dit streven, David Deedwania en ik zag Trailblazer als een kans om op een levendige visuele muziek en de invoering van Ollie’ s functies op een creatieve manier. We zijn begonnen met storyboards het concept van het zien van het licht doorheen de tijd evolueren, besproken ideeën voor de score, en kwam met een verhaal arc die naadloos verweven de verschillende vormen van samen. Het verhaal en de muziek zijn een aantal iteraties, en de film is nu animatie, verlicht, en weergegeven in een Ollie.”

Het krijgen van Ollie VR-er

Ollie VR lanceert vandaag in bèta, 15 Maart, voor de Oculus Rift en HTC Vive. Gebruikers kunnen zich aanmelden voor de beta op ollievr.com. Later, het plan is voor Ollie VR-worden gratis beschikbaar op de Oculus Winkel en op Stoom komende zomer.

De logo ‘ s voor een “Pionier” en Ollie VR.