Nytt Lagförslag i Kongressen Skulle Förstöra Vape-Branschen

En proposition utformade för att förstöra den vaping industrin infördes tisdag i representanthuset. De lagförslag som, om det antas, skulle förbjuda smaker och försäljning online och ställ in den lägsta åldern för att köpa vapes vid 21. Det skulle också extrahera $100 miljoner i FDA avgifter från industrin.

Bill ‘ s sponsorer är Reps. Frank Pallone i New Jersey och Donna Shalala av Florida, båda Demokrater. Lagförslaget stöds av alla större tobak och anti-vaping grupper i Washington.

Lagförslaget, som kallas att Vända Ungdomarna tobaksepidemin Agera, utger sig för att hantera ungdomars användning av tobak, men trots att förbjuda menthol cigaretter och smaksatta cigarrer, dess upphovsmän har ett tydligt fokus på vaping, att inte röka. Räkningen skulle:

Förbjuda alla “som kännetecknar smaker”, utom tobak, såvida de inte uttryckligen godkänts av den FDAProhibit online salesGives myndigheten FDA för att samla in $100 miljoner i avgifter från vaping industryProhibits försäljning till någon som är under 21Orders FDA att utfärda en bestämmelse om regleringen av produkter med syntetiska nicotineExtends alla FDA-bestämmelser om försäljning och marknadsföring av cigaretter till vaping produkter, inklusive regler för annonsering

Det finns andra aktiva räkningar i Kongressen att inkludera några av dessa bestämmelser, men som ingen hittills har tagit med alla av dem.

Bipartisan HR 2084 (SCOTT Act) skulle förbjuda försäljning till under-21-talet, och kräver en vuxen signatur vid leverans för produkter som säljs online. SÄKER Barn Act — i både hus på Kongressen — skulle förbjuda smaker. Rep. Rosa DeLauro HR 293 skulle förbjuda smaker och skatt vapor produkter som cigaretter.

I sitt förslag till 2020 budget, Trump Vita Huset föreslagna inklusive ånga produkter i FDA tobak user fee systemet. Det är också ett lagförslag som infördes genom New Hampshire Sen. Jeanne Shaheen att bedöma $150 miljoner i avgifter. Shaheen säger att hon är villig att samarbeta med Trump administration för att nå en kompromiss. Författarna av det nya lagförslaget observera att Vita Huset godkänner användaren avgifter.

Kravet på att FDA göra en regel om syntetiska nikotin är avsett att nära ett möjligt kryphål i Family Smoking Prevention and Tobacco Control Act. Att 2009 lagstiftningen ger myndigheten FDA att “anse” som tobak alla produkter som innehåller nikotin “gjort eller härrör från tobak.” Pallone och Shalala vill att byrån ska också ha auktoritet över nikotin gjort utan tobak.

“Att Vända den Unga tobaksepidemin Lagen gör det klart att vi inte kommer att tolerera spridning av slick nya produkter avsiktligt utformad för att tilltala unga människor för att få dem beroende av nikotin och tobak” Rep. Pallone sade i ett uttalande.

“Kongressen måste agera för att minska ungdomars nikotinberoende genom att göra det tydligt att sälja tobaksprodukter till barn är olagligt,” tillade han. “Min lagstiftning behandlar även e-cigaretter och andra tobaksvaror, på samma sätt som traditionella cigaretter under lagen. Vi har inte råd att vänta – vi är på väg mot att förlora en helt ny generation till en livstid av nikotinberoende.”

Intressant, Rep. Pallone var inte alltid så kompromisslös om tobak. Så sent som år 2015, Pallone ägs värda över $15 000 av Philip Morris International (PMI) lager, enligt Öppna Hemligheter. Longtime New Jersey Kongressledamot som också ägs aktier i Altria Group, tillverkare av Marlboro cigaretter och 35 procent ägaren av JUUL Labs.

Beståndet positioner kan ha varit en del av fonder som investerar i ett brett utbud av finansiella produkter, men som ändå utgör ett slarvigt misstag av en politiker som vill hänga sin hatt på en tuff anti-tobak hållning. Det är okänt om Pallone fortfarande äger tobaksindustrin investeringar.

Räkningen övriga sponsor, Florida Rep. Donna Shalala, är mest känd för sin roll som Hälsa och Mänskliga Tjänster sekreterare under båda termer av Clinton-administrationen (1993-2001). Även Bill Clinton kämpade för myndigheten FDA för tobaksindustrin, som inte kom förrän åtta år efter att han lämnade posten, 2009.

Om bill skulle passera, skulle det i huvudsak torka oberoende vaping industrin av kartan över natten.

“Som HHS Sekreterare under Clinton-Administrationen har vi gjort stora framsteg i att hålla tobak företag att ta ansvar för att marknadsföra sina produkter till barnen, och vi minskat antalet människor som rökt cigaretter,” Shalala sagt. “Men nu, användning av e-cigaretter, särskilt av barn, börjar ångra år av framsteg vi har gjort.”

Backning Ungdomar tobaksepidemin Agera stöds av American Academy of Pediatrics, American Cancer Society Cancer Action Network, American College of Cardiology, American Heart Association, American Lung Association, American Thoracic Society, och Kampanjen för tobaksfria Barn, bland andra grupper. Stora tobakskontroll finansiär CVS Hälsa har även givit stöd för lagförslaget.

Om bill skulle passera, skulle det i huvudsak torka oberoende vaping industrin av kartan över natten. Medan tobaksbolagen och JUUL kan upprätthålla en närbutik närvaro som säljer tobak-smaksatta produkter, det är tveksamt om någon mindre företag kan överleva.

E-vätska tillverkare och vape butiker beror på att sälja en mängd olika smaker. En 2018 undersökning av nästan 70.000 vuxna Amerikanska vapers visade att de allra flesta av vapers föredrar frukt – och dessert-smaksatta produkter. Det skulle helt enkelt inte vara tillräckligt för försäljning av tobak smaker bara för att upprätthålla en vape butik — och e-vätska är den primära resultat föraren i vape butiker.

Ett sådant förbud skulle skapa en enorm svart marknad, med ut-i-arbete e-liquid beslutsfattare att blanda och sälja produkter genom underjordiska reklam och sociala kontakter, och många vapers vänder sig till DIY e-juice och hårdvara som säljs direkt av Kinesiska återförsäljare. Diskussion mellan vapers skulle förmodligen gå tillbaka till forum-som sociala media-plattformar kan förbjuda diskussioner om “illegala tobaksprodukter.”

Infrastruktur för en sådan marknad är redan på plats. Det tar bara ett lag av Kongressen eller FDA att starta det.

[Tack till University of Waterloo forskare Amelia Howard för information om Rep. Pallone investeringar.]

RELATERADEBizarro World: Gottlieb Frågor Rite Aid: s Beslut att Släppa VapesFöreslagna Federala Tobak 21 Lag Innehåller Online-Försäljning BegränsningarBye, Felicia: Gottlieb Lämnar FDA Efter Bisarra Beslag VarningRädsla för Ånga Regler för Skolorna: Tjänstemän Använder Extrema ÅtgärderSeychellerna Kommer att Lyfta sin Vape Förbjuda och Reglera Försäljning avMaskerade Tjuvar Pull Off Vågar JUUL Heist [VIDEO]California Statewide Smak Förbud Hörsel är Denna Veckaden Allmänna Opinionen på Vaping? Det är KompliceratSan Francisco Föreslår ett totalförbud mot Alla Vape SalesLOAD MER