Colorado skoler gjenåpne som FBI undersøker Florida teen mistenker fortid

I LITTLETON, Colorado. — Dødsfallet til en Florida tenåring som myndighetene sier var besatt med Columbine skolen skyting og kan ha planlagt å gjennomføre sitt eget angrep i Colorado ikke avslutte en undersøkelse av 18-åringen, som myndighetene sa som de undersøke om den unge kvinnen handlet alene, og Denver-området skoler forberedt på å gjenåpne sine dører.

Kroppen av Sol Pais ble oppdaget i fjellene utenfor Denver med hva som syntes å være en selvforskyldt skuddsåret på onsdag etter at etterforskerne fikk et tips fra sjåføren som tok henne der, FBI sa.

Dusinvis av skoler som lukket som en forholdsregel under daylong manhunt planlagt å gjenåpne torsdag med skjerpede sikkerhetstiltak. Hendelser planlagt å markere jubileet i 1999 Columbine angrep vil gå som planlagt hele uken, inkludert en seremoni i nærheten av skolen på lørdag.

To tenåringer angrepet Columbine på April 20, 1999, drepte 12 klassekamerater og en lærer før du tar sitt eget liv. De har inspirert kult-beundrere, og noen av dem har begått andre masse skytingen over flere tiår. En voksende “ingen notoritet” – bevegelsen har oppfordret nyheter organisasjoner for å unngå å sette navn på gjerningsmenn av masse skyteepisoder til å frata dem av notoritet de søker.

RELATERT: “Dette føltes annerledes”: Colorado skoler må forberede seg på en ny type trussel, Jeffco politimesteren sier

Detaljer for Pais’ reise fra Florida til Colorado begynte å piple ut onsdag sammen med noen klassekamerater forvirring på hennes engasjement. Studenten i Miami Beach High School kledd i svart og holdt seg for det meste for seg selv, sa Adam Charni, en ledende på skolen.

Charni sa han var “perpleks” for å lære hun var den personen myndigheter i Colorado var på jakt etter. En annen klassekamerat, 17-åringen Trakk Burnstine, beskrevet Pais som rolig og smart.

Men Miami Beach high school student laget problematisk bemerkninger til andre om hennes “forelskelse” med 1999 angrep på Columbine High og denne helgen jubileum, sa Dekan Phillips, en FBI-agent i kostnad i Denver. Han gjorde ikke utdype hva hun sa.

Etterforskere vil søker å lære mer fra Pais’ sosiale medier og hennes andre online tilstedeværelse, i stor grad for å sikre at hun ikke hadde noe “tilbehør” eller “medskyldige,” Phillips sa. Han bekreftet at materialet blir gransket har en blogg som inneholder hånd-skrevet journal oppføringer som av og til har skisser av våpen eller folk som holder store skytevåpen.