Columbine studenter ta vara på arvet från tragedi att arbeta för att tämja pistol våld

Kaylee Tyner tummade genom hennes första årsbok strax före den första dagen av hennes sista år på Columbine High School i augusti förra året, villig en känsla av nostalgi att övermanna en spottar ångest.

Hon såg fram emot att insupa hennes sista dropparna av gymnasiet, men kunde inte skaka en olustkänsla. Det kan ha härstammade från fem avancerad-placering klasser hon skulle vara med. Eller var det den gnagande tanken att det skulle bli det år hennes skola sköts upp — igen?

Hon stannade på en sida nära baksidan av boken.

“Det är under denna delen som går över världen nyheter för året,” Tyner sagt. “På den första sidan av det, det är hela det här avsnittet om massa skottlossning och pistol våld i Amerika. Jag trodde bara det var intressant hur saker och ting har förändrats och samtal kring det. Det finns tillräckligt med pistol våld att det blev ett betydande ögonblick i mitt high school yearbook.”

COLUMBINE: 20 ÅR SENARE

The Denver Post tar en titt på efterdyningarna av Columbine High School shooting och vad har hänt under de senaste 20 åren. Klicka här för att se mer av Denver Post jubileum täckning.

Tyner och hennes klasskamrat Rachel Hill var inte född ännu när deras high school ‘ s namn blev oåterkalleligt kopplad till en massa fotografering som förändrat deras gemenskap. I stället för att växa upp i tragedin skugga, de två Columbine seniorer har marscherade in i ljuset, som omfattar aktivism i hopp om att se den pistol våld som föregick dem som aldrig upprepar sig, och finna styrkan att hålla igång när i hela landet, hände det igen och igen.

De var i sjätte klass när skottlossningen på Sandy Hook Elementary School i Newtown, Connecticut, tagit livet av 20 barn och sex vuxna.

“Det var ett avgörande ögonblick för mig eftersom jag lärt mig om vad som hände i Columbine i fjärde klass, men min oskyldiga sinne trodde att det var något hemskt som hände en gång,” Tyner sagt. “Efter Sandy Hook, insåg jag,” Oh my gosh, vad som hände på Columbine kan hända till mig”. “