Denver befolkningen har vokst med nesten 20 prosent siden 2010, og det er å plukke opp igjen

Denver langvarige befolkningen boom revved opp siste året, men økningen igjen ble overskygget i ny telling anslag vekst i El Paso County, truende sin status som landets største fylke.

Dual by og fylke i Denver absorbert 11,053 flere beboere i året som ble avsluttet 1. juli, datoen som brukes av den AMERIKANSKE Census Bureau hvert år som knagg for offisielle årlige bestandsestimater. At nesten 1,6 prosent vekst sette Denver befolkning på 716,492.

Etter to år med langsom vekst, Denver plukket opp tempoet mellom midt-2017-og midt-2018, i henhold til Denver Post analyse av folketellingen tall satt for utgivelse torsdag.

Men byen er gjennomsnittlig netto økning på 921 personer per måned i løpet av denne perioden blekner i sammenligning med 1,566-en-måneders vekst i 2014-15, high-water mark av det siste tiåret.

Den nye estimater bringe Denver bemerkelsesverdig kjøre inn klarere fokus, som viser at byen har vokst med i underkant av 20 prosent siden 2010. Den urbane boom har kommet med en bolig rimelig crunch, økt trafikk og angst over utviklingen, alle problemer som er front og senter i den Mai 7 valg for ordfører og kommunestyre.

Colorado befolkning nærmet 5,7 millioner i ny census tall, opp 1,4 prosent. En viktig nasjonal ranking var Greeley t-områdets status som den syvende raskeste voksende metropolitan area (faller fra tredje plass i 2017) — delvis resultatet av området er sterkt voksende olje-og gassindustrien.

Fornyet kamp for største fylke

El Paso County — hjem til Colorado Springs — fortsatte å outpace Denver vekst, både i antall og prosentvis vilkår, for tredje år på rad. Estimert befolkning på 713,856 juli 1 reflekterer en netto økning av 13,056 personer, eller nesten 1.9 prosent.

Denver febrilsk vekst tidligere i tiåret bidratt til at det nå El Paso for staten er største fylke i 2016, men nå er rollene snudd. Hvis utviklingen fortsetter, El Paso kan være tilbake på toppen i løpet av to år.

Colorado raskest voksende fylker

Etter Denver og El Paso fylker, Sveise Fylke (hjem til Greeley) hakk den tredje største numeriske befolkningen øker (9,031) blant Colorado er 64 fylkene under ett-års periode. Det ble etterfulgt av Adams (7,440) og Douglas (7,108). I Denver metro området, Douglas, som økte med 2,1 prosent, var den eneste fylket for å outpace Denver i prosentvise.