Väckelse BMW Fågelbur Presenterade med 1800cc Prototyp Motor

Väckelse BMW Fågelbur Premiärvisas på Handmodellerade Motorcykel Show

Austin-baserade Väckelse Cykler bara drog slöjan från deras nyaste bygga, kärleksfullt döpt till Fågelburen. Motsvarande med Handmodellerade Motorcykel Show – och MotoGP – helg, några journalister bjöds på exklusiv tillgång till att se det Nypremiär för butiken och hör i första hand vad som inspirerat den nya titan-bur Projektor.

Ett Nytt Kraftverk

Baserat runt en prototyp BMW-motor och drivlina, många av detaljerna i den nya enheten var kvar till spekulationer. Själva motorn är helt klart ett djur och vi vågar gissa är en jättestor 1800cc.

Även om vi stötte för svar, BMW personalen gjorde sitt bästa för att varken bekräfta eller förneka viss kapacitet. Fågelburen är den andra anpassade BMW påtagning nya motor/trans combo med den första är “The Departed” – ett fantastisk land speed racer av Japansk custom shop, Egna Verk Zon.

Gå Efter Nya Marknader

Som en motorcykel tillverkaren, om du vill öka marknadsandelen i USA, det finns ingen förneka att du behöver ta en ordentlig titt på cruiser segment. BMW har sitt öga på priset. Timo Resch, Vice Vd Försäljning och Marknadsföring BMW Motorrad-aktier, “Naturligtvis vill vi att kunna fortsätta växa.

Ett steg som vi kommer att ta att göra så, inte minst i den AMERIKANSKA marknaden, är att ange Cruiser segment. BMW Motorrad är konsekvent fullfölja sin strategi för tillväxt med det tydliga målet att bli nummer ett i Premium Stor Cykel Segment.” Timo berättade också att en produktion motorcykel med den nya Stora Boxer för cruiser segment kommer att komma ut någon gång under 2020.

Hyllning

BMW och Väckelse har haft en långvarig relation och BMW visste att de kunde lita på Austin besättningen att göra sin grej. Och pojke gjorde de! När inställningen off för att ta itu med det nya projektet, chef för Revival, Alan Stulberg hämtade inspiration från Ernst Hennes’ post-inställningen maskiner från slutet av 1920-talet och början av 1930-talet.

De övergripande linjerna i cykel, gafflar, och styret som påminner om Hennes Projektor från nästan ett sekel sedan, medan själva ramverket ger en nick till gallret rör ram av en Maserati Fågelbur i början av 1960-talet.

“Vi hade redan drömt om denna cykel för år och i December 2018 fick vi motorn och kunde äntligen få arbete”, säger Stulberg. “Jag har alltid varit ett fan av boxer-motor, men den rent fysiska storlek och estetiska överklaganden av denna prototyp verkligen inspirerat oss.”

Den minimalistiska fågelbur ram och dämpade färger kan den nya boxer för att sticka ut som den primära fokus på cykel.

Alltid Experimentera

Använder 9 mm titan stavar deras första gången med materialet – de har svetsats ihop, 134 stycken för att skapa en visuellt fantastisk slutprodukt. “Jag ville skapa den motor som den absolut mest extraordinära inslag i byggprocessen, säger Stulberg.

De flesta av regelverket är asymmetrisk; med ryggraden fungerar som den enda fullt symmetrisk bit. Annars vacklade cylindrar, disken koppling på höger sida av motorcykeln, och andra komponenter som är installerade asymmetriskt. Ytterligare experiment på Fågelburen var i anodisering processen.

Utöver den ram är tillverkad av titan, blå fästelement, stavar och avgassystem du ser på cykel har också varit utformad från Ti och var anodiserade i huset. Massor av trial-and-error ägde rum, men varje försök fick dem närmare till önskat utseende. Total vikt av fågelburen ram är en hävdade 25 kg. och full bygga tog ca 5 månader att slutföra.

Driver Sina Egna Gränser

Ram av Fågelburen är gjort av titan och var byggt i egen regi av Väckelse. “Detta var vår första gång att bygga en ram med titan, som ensam var redan en stor utmaning”, säger Alan.

“Oavsett, ram kom mycket bra i slutet och vi är mycket nöjda med de resultat som uppnås målet att vara nästan genomskinlig. Vi ville fokusera på motorn och det är exakt vad vi uppnått med detta helt unik ram som vi utformat. Du kan enkelt visa motorn och drivlinan från alla vinklar.”

Utöver den ram, som nästan alla andra delar på cykeln såsom styren, fotstöd, växelspaken, seat, skjutmått och unik kol fjädring komponenter som alla är individuellt utformad.

Dunlop till Undsättning

Mestadels finns i antingen 17 – eller 18-tums alternativ, ingen av standard däck på lämpligt sätt hastighetsindex visuellt arbetat för Stulberg. Han behövde något större. Det var inte förrän en ödesdigra dagen när ingen annan än före detta MotoGP-Mästaren Kevin Schwantz dök in i Väckelse workshop som sin lycka tog en vändning till det bättre.

Alan nämnt hans svårigheter att hitta ett däck som är stor nog för att passa hans smak och Schwartz drog fram sin telefon och ringt upp någon viktig på Dunlop. Innan Alan visste vad som hade hänt, Schwantz hade en uppsättning av 23-tums prototyp slicks på väg. Det är bra att ha vänner i höga platser.

Gör Det På Sitt Sätt

Väckelse Cykler är baserat i Austin, Texas och den slogan som antogs av udda staden är “Keep Austin Weird”. Väckelsen crew är att göra sin del genom att tänja gränser och genom att vägra att följa alla standarder. Att vara själv bekände “moto nördar”, Alan och besättningen är inte rädd för att göra saker och ting annorlunda. I själva verket, föredrar de att det är på det sättet.

Fågelburen var en dröm för en viss tid och när de såg den nya jätten boxer, de visste att det var dags. Genom många sömnlösa nätter, massor av hårt arbete, och en beundransvärd uthållighet, BMW Fågelbur blev verklighet.

Väckelse Fågelbur Profil & Specifikationer

Cykel: BMW Fågelbur
Butik: Revival Cykler
Customizer: Alan Stulberg
Konstruktion: 2018/2019
Kategori: Land Speed Racer
Ram: 9 mm titan stav, 134 delar
Fjädring: Gaffel av Väckelse Cykler
Fjädring bak: Drevet som gjorts av Väckelse Cykler
Avgassystem: Hand-gjorda av titan genom Väckelse Cykler
Karosseri (inklusive tank, klädsel panel, och sittplats): Alla kontrollelement, som styret, fotstöd, växel-och bromsreglage, liksom plats, är formade och färdiga för hand på Väckelse Cykler
Färg: Aluminium och svart

Väckelse Cykler: På Nätet | Facebook | Instagram

Väckelse Cykler BMW Fågelburen | Photo Gallery