Vekkelse BMW Birdcage Avduket med 1800cc Prototype Motor

Vekkelse BMW Birdcage Avduket på Handbuilt Motorsykkel Show

Austin-baserte Vekkelse Sykluser bare trukket sløret av sin nyeste bygg, kjærlig kalt The Birdcage. Tilsvarende med Handbuilt Motorsykkel Show – og MotoGP – helg, noen journalister ble behandlet for eksklusiv tilgang til å se Vekkelse butikken og høre første hånd hva som inspirerte den nye titan-bur Beamer.

En Ny Powerplant

Basert rundt en prototype BMW motor og drivverk, mange av detaljene i den nye enheten ble overlatt til spekulasjoner. Motoren i seg selv er helt klart et dyr, og vi begir å gjette er en heidundrende 1800cc.

Selv om vi prodded for svar, BMW ansatte gjorde sitt beste for å verken bekrefte eller benekte bestemt kapasitet. The Birdcage er den nest tilpasset BMW donning den nye motor/trans combo med den første var “The Departed” – et fantastisk land speed racer av Japansk custom shop, Tilpasset Fungerer Zon.

Gå Etter Nye Markeder

Som en motorsykkel produsenten, hvis du vil vokse markedsandel i USA, det er ingen tvil om at du trenger å ta en hard titt på krysseren segmentet. BMW har sitt øye på prisen. Timo Resch, Vice President for Salg og Markedsføring BMW Motorrad aksjer, “Naturligvis ønsker vi å vokse.

Ett skritt vi skal ta for å gjøre det, i hvert fall i det AMERIKANSKE markedet, er å angi Cruiser segmentet. BMW Motorrad er konsekvent forfølge sin vekst strategi med klare mål om å bli nummer én i Premium Stor Sykkel Segmentet.” Timo delte også at en produksjon motorsykkel med den nye Store Bokser for krysseren segmentet vil komme ut en gang i 2020.

Hyllest

BMW og Vekkelse har hatt en langvarig forhold, og BMW visste at de kunne stole på Austin mannskap til å gjøre sine ting. Og gutten gjorde de! Når du drar for å håndtere de nye prosjekt, leder av Vekkelse, Alan Stulberg, hentet inspirasjon fra Ernst Hennes ” record-innstillingen maskiner fra slutten av 1920-tallet og tidlig på 1930-tallet.

Den generelle linjer av sykkelen, gafler, og styret minner om Hennes Stråler fra nesten et århundre siden, mens rammen i seg selv gir et nikk til gitter rør-ramme av en Maserati-Birdcage av tidlig 1960-tallet.

“Vi allerede hadde drømt om denne sykkelen i mange år og i desember 2018 fikk vi motoren og kunne endelig begynne å jobbe”, sier Stulberg. “Jeg har alltid vært en fan av boxer-motor, men den rene fysiske størrelse og estetisk appell av denne prototypen virkelig inspirert oss.”

Den minimalistiske birdcage ramme og dempede farger tillate ny boxer til å stå ut som det primære fokus på sykkel.

Alltid Eksperimentere

Utnytte 9mm titanium stenger – deres første gang med materialet – de sveiset sammen 134 stykker for å skape en visuelt imponerende endelige produktet. “Jeg ønsket å etablere motoren som den absolutt mest ekstraordinære funksjonen til å bygge, sier Stulberg.

De fleste av rammeverket er asymmetrisk, med ryggraden virket som den eneste fullt ut symmetrisk stykke. Ellers forskjøvet sylindere, drive samarbeid på høyre side av motorsykkelen, og andre komponenter som er installert asymmetrisk. Videre eksperimentering på Birdcage var i anodization prosessen.

I tillegg til rammen blir laget av titan, noen blå festene, stenger, og eksos du se på sykkelen har også blitt laget fra Ti og var eloksert i huset. Mye prøving og feiling fant sted, men alle forsøk fikk dem nærmere til ønsket utseende. Total vekt av birdcage ramme er et hevdet 25 lbs. og full bygge tok ca 5 måneder å fullføre.

Å Presse Sine Egne Grenser

Rammen av Birdcage er laget av titan, og ble bygget i huset ved Vekkelse. “Dette var vår første gang å bygge en ramme med titan, som alene var allerede en betydelig utfordring”, sier Alan.

“Uansett, rammen kom sammen veldig godt på slutten, og vi er veldig fornøyd med resultatet som er oppnådd målet om å være nesten gjennomsiktig. Vi ønsket å sette fokus på motoren, og det er nettopp hva vi oppnådde med dette helt unik ramme vi har laget. Du kan enkelt vise motor og drivverk fra alle vinkler.”

I tillegg til rammen, nesten alle andre deler på sykkelen, slik som styret, fotstøtter, girspaken, sete, kalippere, og unike karbon suspensjon komponenter ble alle laget individuelt.

Dunlop til Unnsetning

Det meste eksisterende i enten 17 – eller 18-tommers valg, ingen av standard dekk riktig hastighet vurdert visuelt jobbet for Stulberg. Han trengte noe større. Det var ikke helt til en skjebnesvanger dag når ingen andre enn tidligere MotoGP Mester Kevin Schwantz poppet inn i Vekkelsen workshop på at lykken tok en tur til det bedre.

Alan nevnt hans vansker med å finne et dekk som er stor nok til å passe sin smak og Schwartz trakk ut sin telefonen og ringte opp noen viktige på Dunlop. Før Alan visste hva som hadde skjedd, Schwantz hadde et sett av 23-tommers prototype treffer underveis. Det er godt å ha venner i hoye steder.

Gjør Det På Sin Måte

Vekkelse Sykluser er basert i Austin, Texas, og slagordet er vedtatt av den eksentriske byen er “Holde Austin Weird”. Gjenopplivingen mannskap er å gjøre sin del ved å skyve grenser og ved å nekte å tilpasse seg til noen standarder. Å være selv-bekjennende “moto nerder”, Alan og mannskap er ikke redd for å gjøre ting annerledes. Faktisk, foretrekker de det på den måten.

The Birdcage var en drøm for litt tid og når de så den nye gigantiske bokser, de visste at tiden var kommet. Gjennom mange søvnløse netter, mye hardt arbeid, og en beundringsverdig utholdenhet, BMW Birdcage ble en realitet.

Vekkelse Birdcage Profil & Spesifikasjoner

Sykkel: BMW Birdcage
Butikk: Vekkelse Sykluser
Customizer: Alan Stulberg
Konstruksjon: 2018/2019
Kategori: Land Speed Racer
Ramme: 9 mm titan stang, 134 deler
Forhjulsoppheng: Gaffel laget av Vekkelse Sykluser
Fjæring bak: Pinion laget av Vekkelse Sykluser
Eksos: Hånd-laget av titan med Vekkelse Sykluser
Påbygg (inkludert tank, trim-panelet, og sete benk): Alle betjeningselementer, som styret, fotstøtter, utstyr og bremsehendler, samt sete, er formet og ferdig for hånd på Vekkelse Sykluser
Maling: Aluminium og svart

Vekkelse Sykluser: | / Youtu.be / Facebook | Instagram

Vekkelse Sykluser BMW Birdcage | bildegalleri