Yamaha Ontwikkelen Twin Turbo

Een octrooiaanvraag kan alleen niet garanderen dat de machine het toont ooit zal bereiken productie, maar het bestaan van deze patenten tonen van een turbo Yamaha parallel twin bewijzen dat de onderneming ten minste gewijd tijd en R&D-middelen aan het ontwikkelen van een dergelijke fiets. Vanuit het team van ingenieurs, die ons de MT-09 (oorspronkelijk FZ-09 in de markt in de VS)—een machine die transformeerde de firma ‘ s lotgevallen als een vervanging voor de underwhelming FZ8—de turbo-uitvoeringen zijn duidelijk uit hetzelfde hout gesneden.

Maar terwijl de geschetste fiets van de drie-cilinder, 847cc MT-09, dieper blijkt dat dit design is eigenlijk gebaseerd op een kleinere, twee-cilinder motor design. Het is niet de 689cc parallel-twin van de MT-07 hoewel, verschijnt in plaats daarvan een versie van de MT-09 triple met één cilinder afgehakt. Dat betekent dat de capaciteit zou worden rond de 565cc mark, waardoor het zeer dicht bij de 588cc, turbo Suzuki Recursie concept fiets die werd geopenbaard terug in 2013.

De octrooien zelf draait meer om de verpakking van de turbocompressor en de katalysator dan andere details van de fiets. Twee verschillende lay-outs worden weergegeven, de een meer traditioneel dan de ander.

De eerste, conventionele, is het ontwerp erg veel lijkt op de Recursie in de lay-out. De uitlaat koppen van de twee cilinders samenvoegen in één kort na het verlaten van het hoofd, de leidingen van het gas in een turbo gemonteerd laag in de voorkant van de cilinders. De katalysator is geplaatst in het kader van de voorzijde van de motor, en de gecomprimeerde inlaatlucht van de turbo draait om een intercooler voordat het wordt doorgesluisd naar de gashandel.

Yamaha ‘ s eerste patent voorbeeld is een tamelijk conventioneel ontwerp.

Japans Patent Office

Een tweede, meer innovatieve lay-out is ook weergegeven, in dat de turbo gemonteerd is zelfs nog dichter bij het uitlaten en omgekeerd, zodat het belangrijkste orgaan is met de cilinderkop. Dat betekent dat de katalysator kan worden gemonteerd in bijna verticaal vooruit van de cilinders dan onder de motor. Het voordeel is dat deze lay-out zou verwarm de katalysator sneller, verbetering van de emissies van de prestaties op een koude start, en kan leiden tot een voordeel verpakking.

Yamaha ‘ s tweede ontwerp patent tekening toont de turbo omgekeerde voor strengere verpakking en eventueel een snellere verwarming van het catalyzer.

Japans Patent Office

In termen van prestaties, er is geen aanwijzing wat Yamaha is gericht. Het is bekend dat Suzuki de oorspronkelijke 2013 Recursie concept was bedoeld voor een lager brandstofverbruik en emissies in plaats van uit-en-uit-energie, met een geclaimde 100 pk uit een relatief lage toeren, turbo motor. Echter, Suzuki ‘ s eigen patenten sindsdien is gebleken dat de fiets ontwikkeling is verschoven in de richting van een hogere performance design, met een DOHC-twin vervanging van het oorspronkelijke concept is in SOHC ontwerp en de geruchten van een het vergroten van de capaciteit om dichter bij 700cc.

GERELATEERD: Suzuki Twin Turbo Nog in Ontwikkeling

Yamaha-ontwerp, gebaseerd op de MT-09-engine, architectuur, beschikt ook over een DOHC hoofd, en het is waarschijnlijk dat door het verwijderen van een cilinder en een derde van de MT-09 capaciteit en het toevoegen van een turbo in plaats daarvan het gevolg zou zijn van een vergelijkbaar niveau van prestaties tot de standaard MT-09, terwijl het geven van opmerkelijke verbeteringen in de economie en emissies.

Het is vermeldenswaard dat deze octrooiaanvragen mark de eerste bewijs van recente interesse in de turbo-technologie van Yamaha. De Japanse concurrenten hebben al veel meer actief in het ontwikkelen van een impuls fietsen in de afgelopen jaren, met Kawasaki ‘s supercharged H2 modellen laaiend het spoor en Suzuki’ s langverwachte Recursie op basis van productie-fiets waarschijnlijk de eerste productie motorfiets met een uitlaat-aangedreven turbo sinds kort uitslag van de Japanse turbo motoren in het midden van de jaren 1980.
Meer in het geheim, heeft Suzuki ook de ingediende patenten tonen turbo V-twin en inline-vier-cilinder motor ontwerpen van de afgelopen jaren. Honda, terwijl de resterende officieel lippen stijf op elkaar over turbo fiets ontwikkeling, heeft ook ingediend meerdere turbobike octrooiaanvragen, inclusief turbo parallel tweeling gebaseerd op de NC750 motor en turbo V-twin ontwerpen.

Waarom Turbo ‘ S?

De hernieuwde interesse in turbo en drukvulling van de laatste jaren komt dankzij de aanscherping van emissie-regels over de hele wereld, niet alleen voor het fietsen maar ook voor auto ‘ s. Gedwongen-inductie kunnen ingenieurs krijgen meer vermogen uit een kleinere motor, waardoor een betere economie en emissies in de deel-gas voorwaarden die fietsen het grootste deel van hun tijd in.

Wilt u meer nieuws?

Meld u aan en ontvang onze nieuwsbrief en mis nooit meer een update!

In het verleden, turbo ‘ s hebben die een probleem als het gaat om de turbo-lag—de vertraging tussen het openen van de gasklep en aan de boost—en de beschikbaarheid van onderdelen. Vandaag, moderne elektronica in staat moet zijn om grotendeels te elimineren merkbaar lag, en een explosie in het aantal kleine-motorige, turbo auto ‘s op de markt betekent dat de turbo leveranciers zijn veel beter geplaatst te bieden fiets-sized turbo’ s dan waren ze terug in de jaren 1980 toen de Honda CB500 Turbo, Yamaha XJ650 Turbo, Suzuki XN85, en Kawasaki GPz750 Turbo mislukt om de technologie op de voorgrond.