Yamaha Utvikler Twin Turbo

En patentsøknad alene er ingen garanti for at maskinen den skildrer vil noen gang nå produksjon, men eksistensen av disse patentene som viser en turboladet Yamaha parallell-twin bevise at firmaet har minst dedikert tid og fou-ressurser til å utvikle en slik sykkel. Kommer fra team av ingeniører som brakte oss MT-09 (opprinnelig FZ-09 i det AMERIKANSKE markedet)—en maskin som forvandlet firmaets formuer som en erstatning for underwhelming FZ8—turbo design er tydelig kutt av samme ulla.

Men mens de som er skissert sykkel ligner de tre-sylinder, 847cc MT-09, hulene dypere avslører at dette designet er faktisk basert rundt en mindre, to-sylindret motor design. Det er ikke 689cc parallell-twin fra MT-07 skjønt, vises i stedet for å være en versjon av MT-09 er trippel med en sylinder som er kappet av. Det betyr at kapasiteten ville være rundt 565cc mark, setter det svært nær 588cc, turboladet Suzuki Recursion konsept sykkel som ble avslørt tilbake i 2013.

Patentene dreier seg mer rundt emballasje av turboen og katalysator enn andre detaljer på sykkelen. To forskjellige utforminger som er vist, en mer konvensjonell enn den andre.

Den første, konvensjonelle, design er veldig mye som Recursion i sin utforming. Eksos overskrifter fra to sylindere sammen i ett kort tid etter at du avslutter hodet, rør gass i turbo montert lavt ned i fronten av sylindere. Katalysatoren er plassert under fronten av motoren, og komprimert luft inntak fra turbo går til en ladeluftkjøling før de blir transportert til gass organer.

Yamaha ‘ s første patent for eksempel har en ganske konvensjonell design.

Japanske Patentverket

En annen, mer nyskapende layout er også vist, der turbo er montert enda nærmere eksos utsalgssteder og omvendt, så det viktigste kroppen er på nivå med topplokk. Det betyr at katalysatoren kan monteres nesten vertikalt i forkant av sylindere snarere enn under motoren. Fordelen er at dette oppsettet ville varme katalysator raskere, bedre utslipp ytelse på en kald start, og potensielt gi en emballasje nytte.

Yamahas andre design patent tegning viser turbo snudd opp ned for strammere emballasje og muligens raskere oppvarming av catalyzer.

Japanske Patentverket

I form av ytelse, det er ingen indikasjon på hva Yamaha sikter til. Det er kjent at Suzuki ‘ s opprinnelige 2013 Recursion konseptet var ment for forbedret drivstofføkonomi og utslipp i stedet for ut-og-ut av kraft, med et hevdet 100 hk fra en relativt lav-dreier, turboladet motor. Imidlertid, Suzuki ‘ s egne patenter siden da har avslørt at sykkelen er utviklingen har beveget seg mot en høyere ytelse, design, med DOHC twin å bytte ut den originale konseptet er SOHC design og rykter om et kapasiteten øke til nærmere 700cc.

RELATERT: Suzuki Turbo Twin Fortsatt Under Utvikling

Yamaha ‘ s design, basert på MT-09 motorens arkitektur, har også en DOHC hodet, og det er sannsynlig at ved å fjerne en sylinder og en tredjedel av MT-09 kapasitet og legge til en turbo i stedet, ville resultatet bli et tilsvarende nivå på ytelsen til standard MT-09, samtidig som det gir merkbare forbedringer i økonomi og utslipp.

Det er verdt å merke seg at disse patentsøknader merk den første bevis på siste interesse i turbo-teknologi fra Yamaha. Japansk rivaler har alle blitt mye mer aktive i å utvikle økt sykler i de siste årene, med kawasakis kompressormatet H2-modeller ultra trail-og Suzuki etterlengtede Recursion-basert produksjon sykkel er sannsynlig å være den første serieproduserte motorsykkel med et avluft-drevet turbo siden den korte utslett av Japansk turbo sykler i midten av 1980-tallet.
Mer hemmelighet, Suzuki har også arkivert patenter som viser turboladet V-twin og inline fire-sylinder motorsykkel design i løpet av de siste årene. Honda, mens resterende offisielt ordknapp på turbo sykkel utvikling, har også arkivert flere turbobike patentsøknader, inkludert turboladet parallell tvillinger basert på NC750 motor og turbo V-twin design.

Hvorfor Turboer?

Fornyet interesse i turbolading og supercharging i løpet av de siste årene, kommer takket være stramme utslipp regler rundt i verden, ikke bare for sykler, men også for biler. Tvunget-induksjon lar ingeniører til å få mer kraft fra en mindre motor, noe som gir bedre økonomi og utslipp i del-gass-forhold som sykler tilbringer mesteparten av sin tid som opererer i.

Ønsker flere nyheter som dette?

Registrer deg for å motta vårt nyhetsbrev og aldri gå glipp av en oppdatering!

I det siste, turbos har utgjort et problem når det kommer til turbo-lag—forsinkelsen mellom åpne gi gass og komme boost—og tilgjengelighet av deler. I dag, moderne elektronikk bør være i stand til å i stor grad eliminere merkbar forsinkelse, og en eksplosjon i antall små-motor, turbo-biler på markedet, og det betyr at turbo leverandører er mye bedre plassert for å tilby sykkel-størrelse turboladere enn de var tilbake på 1980-tallet, da Honda CB500 Turbo, Yamaha XJ650 Turbo, Suzuki XN85, og Kawasaki GPz750 Turbo mislyktes i å ta teknologien i forgrunnen.