Trump är Iran flyttar utlöser varningar, krav från Kongressen

WASHINGTON — Lagstiftare från båda partierna i Kongressen krävde mer information om Vita Huset ‘ s påståenden om ökande hot i Mellanöstern, varnar Vd Donald Trump av en farlig upptrappning med Iran.

De högsta ledarna i Kongressen — den så kallade Gäng på Åtta— är att få en sekretessbelagd information från förvaltningen på torsdag. Men representanthusets talman Nancy Pelosi, sade Vita Huset har stått emot en större presentation för alla lagstiftare, som är en del av vad som Demokrater säga är ett mönster av förhalningstaktik. En del Republikaner, inklusive Utah Sen. Mitt Romney, sökte upp sina egna genomgångar som den administration som kallas USA personalen hem från Irak och skickat militära makt till persiska Viken, hävdar ospecificerade hot med koppling till Iran.

Pelosi, sade Trump har “ingen affär” på väg mot en Mellanöstern konfrontation utan godkännande från Kongressen.

“Vi måste undvika krig med Iran,” sade hon till andra Demokrater i ett möte, enligt en person i rummet som talade på villkor av anonymitet för att diskutera kommentarer från privat samling.

Relaterade Artiklar

Ford lägger 270 000 nya bilar att minnas för oavsiktliga rollaways

Nästan $1 MILJON uppgörelse i Wyoming polisen att skjuta i Fort Collins man

San Francisco blir den första staden i USA att förbjuda facial-erkännande programvara

Panelen når ta itu med Trump Jr för intervju, AP källor säger

Innan Trump rensa på DHS, topptjänstemän utmanas plan för massa familj arresteringar

På onsdag, den AMERIKANSKA beordrade alla onödiga personal att lämna Irak, och i förra veckan ett hangarfartyg-gruppen och andra resurser har flyttats till området runt persiska Viken. I offentliga och i privata tjänstemän är fast vid regeringens varningar för allvarliga hot från Iranska bakomliggande krafter i regionen, men de förkastar idén att USA rör sig är ett förspel till kriget. Trump själv förnekade en rapport på tisdagen att förvaltningen hade över en plan för att skicka till 120 000 trupper.

Fortfarande, de åtgärder som utsätter skepsis i USA och bland utländska allierade, ett arv av invasionen av Irak 2003, som var baserad på falska intelligens. AMERIKANSKA tjänstemän har inte offentligt gett några bevis för att backa upp påståenden om att en ökad Iranska hotet.

“Kongressen har inte behörighet krig med Iran, och administration, om det var som överväger militära åtgärder mot Iran, måste komma till Kongressen för att söka godkännande,” sade den Äldre Bob Menendez av att New Jersey, toppen Demokrat på Senatens utrikesutskott. Han sa att han aldrig hade sett något liknande “icke-svar” kommer från förvaltningen.

Republikanerna och även en del Demokrater — som har blivit informerade sade hot är legitima.

Ordförande i utrikesutskott, Sen. Jim Risch av Idaho, sade att, baserat på den information han erhöll han stöder administration åtgärder, inklusive flyttning av USS Abraham Lincoln hangarfartyg till persiska Viken.