EPA ta första stora steg för att rensa upp läckande Colorado gruvor

DENVER — US Environmental Protection Agency kommer att ta de första viktiga stegen i sommar att rena avloppsvatten som rinner från dussintals gamla gruvor på en Superfund site i sydvästra Colorado, tjänstemän sade på torsdagen.

Arbetet omfattar muddring av förorenade sediment från bäckar och dammar, för att avleda vatten bort från behäftade gruvavfall högar och omfattar förorenad jord på campingplatser.

Byrån först skisserade planen i juni förra året och slutfördes det torsdag.

Sommarens arbete syftar till att minska volymen av giftiga tungmetaller som fly från gruvor och i floder medan EPA sökningar för en mer heltäckande lösning inom Superfund-programmet.

Den Superfund sanering föranleddes av en 2015 blowout på den inaktiva Guld Kungen mina nära Silverton. En EPA-led-entreprenören besättningen var schaktning i gruvans ingång när det oavsiktligt punkterade ett skräp högen håller tillbaka en översvämning av avloppsvatten i gruvan. Ca 3 miljoner liter (11,4 miljoner liter) vatten som hälls ut, förorenade floder i Colorado, New Mexico och Utah.

Utsläppet förvärrats under flera decennier gamla problem i regionen, där miljontals liter avloppsvatten rinner ut i gamla gruvor varje år.

Guld Kungen är inte med på listan av 23 platser som valts för sommarens arbete. EPA har installerat en tillfällig behandling anläggning nedan Guld Kungen två månader efter det att spilla, och det är fortfarande rensa upp avloppsvatten som rinner från mig.

Två av 23 platser finns campingplatser, och tre är parkering områden eller platser där människor möts för turer. EPA planerar att täcka förorenade stenar och jord på dessa platser med grus eller plantera vegetation för att minska risken för exponering av människor och hålla främmande ämnen från att bli sparkade i luften.

Förutom muddring arbete, EPA kommer att gräva diken och banketter för att hålla regn, smältande snö och min avloppsvatten från att nå högar av förorenat avfall rock och transporterar föroreningar i vattendrag.