2020 BMW S 1000 RR Översyn (19 Snabba Fakta Från Frisör)

2020 BMW S 1000 RR Granskning: M och Välj Paket Utrustade

Tio långa år sedan, BMW Motorrad lanserade sin första superbike, dubbade S 1000 RR. I den tiden, den Bayerska odjuret såg en mjuk uppdatering under 2012, och en mer omfattande översyn tre år senare. S 1000 RR är vd för att vara konkurrenskraftiga i en föränderlig liter-cykel marknaden utan att en fullständig ombyggnad.

2020 BMW S 1000 RR är en mark-up redesign av Beemer superbike, fylld med ännu större kraft, finare-trimmad elektronik, och helt omarbetade chassi dynamik som omdefinierar S 1000 RR.

Vi packade våra väskor och åkte iväg till en av Usa: s mecka motorcykel—Barber Motorsports Park. Där tillbringade vi en hel dag i sadeln för 2020 BMW S 1000 RR utrustad med den berömda M-Paket, och nu, utan vidare, här är Snabba Fakta.

1. Det finns tre olika valfria paket som finns tillgängliga: M-Paket—$3700, Välj Paket—sek 1400, och Race-Paket—$1600.

Det är några crossover mellan paket, men som testas, våra modeller med M-Paket och Välj Paket på totalt $22,095.

M-Paket:

M Motorsport färg
M Carbon hjul
Rida Lägen Pro
M Sport seat
M lätt batteri
M Chassi Kit (Bakre rida höjd och vipparm pivot point justeringar)
7.7 kilos vikt

Välj Paket:

Tire pressure monitor
Nästa Generations DDC (Dynamisk Dämpning Kontroll)
Värmehandtag
Farthållare

Ras Paket:

Rida Lägen Pro
Smidda fälgar
M lätt batteri
M Chassi Kit (Bakre rida höjd och vipparm pivot point justeringar)

2. 2020 BMW S 1000 RR: s nya 999cc inline-fyra motorn har fler användbara makt än någonsin, delvis tack BMW ShiftCam Teknik.

Att vrida grepp av det här nya BMW motorcykel är en ögonöppnande upplevelse. Du har Zeus-liknande förmågor på din vink, buffra upp snabbt praktiskt taget var som helst i rpm-bandet. Det finns en påtaglig mängd av low-end grymta som kommer på runt 4k, snabbt följt av massor av nya mid-range styrka. Den nya ShiftCam teknik förbättrar power leverans i låg-och mellersta delen av rpm-bandet. Alla som low-end och mellanregister sömlöst övergångar i den ändlösa top-end rush som liknar en fighter jet träffa efterbrännkammare på 10k—motorn inte sluta dra tills den 400 rpm högre redline av 14,600 rpm.

3. Spec-ark pugilist oroa dig inte—20 RR kommer att överträffa dina vänners tidigare gen modell.

För 2020, S 1000 RR har hävdat 205 hästkrafter vid 13,500 rpm, och 83 ft/lbs vridmoment på 11,000 rpm—det är +6 hästkrafter och en jättestor +15 ft/lbs! Även om dyno siffror säger inte hela historien, de behöver stöd i alla viktiga vägarna bragging rättigheter. Ingenjörer sätta kraftverk på en diet, sprider nio pounds generellt, med 3,5 pounds hänföras till den nya lätta vevaxeln ensam. Ihåliga lopp titan ventiler ytterligare orsaken att minska massan av drivlina komponenter, för att hjälpa den nya motorn producerar mycket mer get-up-and-go än någonsin tidigare. En nackdelen är att alla dessa fjäderlätta inre bitar är att du känner dig ganska lite av vibrationer genom grepp när det djupt i varvtal—något som är snabbt glömt när dina ögon är fokuserade på banan.

4. Det finns en varning i form av en platt-plats.

Nu inser jag att jag har fått en hel del beröm för att denna motor, och det förtjänar varje uns. Det finns dock en märkbar platt plats från ca 5500 8000 rpm, särskilt när det i andra växeln. Denna platta plats är inte ett problem som våra Europeiska kollegor som observerats, och vi fick höra att problemet är relaterat till PRICK utsläpp testning. Det är något som BMW Motorrad USA arbetar på att fixa innan dessa motorcyklar gör det till den AMERIKANSKA marknaden.

5. Fyra standard rida lägen dramatiskt förändra personligheten av 2020-S 1000 RR.

Regn -, Väg -, Dynamiska, och Race ändra varje parameter i den nya RR, som sträcker sig från six-axis IMU-stöd ABS, antispinn, wheelie control, bak-hjulet hiss begränsning, gasrespons och electronic suspension adjustment, om du har tagit den Väljer du Paketet på köpet. BMW har gjort ett bra jobb med att göra vart och ett av dessa lägen stegvis ökat. Road-läget är lämpade för street, med en mjuk gasrespons, plysch dämpning priser och konservativa intervention; TC och WC lampor blinkade frenetiskt samtidigt som du lär Frisör layout. Dynamik är något fastare i form av dämpning, och ett hår mer avslappnad intrång, medan Lopp har en sportig svar, stramat upp dämpning, och ingripande närmare där jag skulle vilja – det är lämpligt för spår ridning.

6. Race Pro Lägen 1-3 kommer att ställa dig tillbaka $250 och ger justerbarhet av din motorcykel.

Även om Race Pro Lägen ingår i andra nivåer paket, om du vill ha möjlighet att ändra eller avaktivera +/- 7 nivåer av TC, tre nivåer av wheelie control och motorbroms, fem-nivå ABS, du kommer att behöva till våren för det. Också, du kommer att få hill start-stöd, launch control, Dynamisk Bromsning Kontroll (inaktiverad i Race Pro-Lägen) och en grop limiter.

7. 2020 BMW S 1000 RR: s elektronik kan lutade sig på och lita på.

I preset-riding lägen, intervention är lite för ivrig för min smak. Race-läget gav mig lite wiggle room att spela med. Det får mig att köra hårt över krönet i sin tur fyra samtidigt lyfta hjulet lite, men det är fortfarande medveten. När jag sysslat med fullt justerbar Race Pro lägen, jag utforskade förmånlig behandling av elektronik och sakta började ringa ner TC och WC. Jag satt med WC och ABS i nivå 1. TC var stötte ner till -3, gör det möjligt för mig att få på gasen så tidigt som jag skulle våga och samtidigt spännande vändningar som 5b— en lång, off-camber vänstra hörnet. Gå lägre, bilderna var lite extremt för min skicklighet och risknivåer. Om något, visar hur exakt den nivå av anpassning.

8. En fantastisk 6.5-tums full-färg TFT-skärm är standard.

BMW är verkligen visar upp den typ av lyx visar att det är vanligare på de fyra hjul sida. Allt är kristallklart och helt synlig vid alla tillfällen. Mitt enda klagomål är med gränssnittet är att den enda on-the-fly justeringar man kan göra för att elektronik är med TC-knappen på vänster sida. Det skulle vara bra att använda “wonder wheel” för att få tillgång till WC, ABS och ridning lägen med samma lätthet som en del av Beemer: s konkurrenter erbjuder.

9. Det nya chassit är 11 kilo lättare än den tidigare modellen.

BMW har reviderats och lättade hela chassit, vilket gör den mer lättmanövrerad och mindre stel, samtidigt som du får ännu mer självförtroende inspirerande feedback. Geometrin har subtilt revideras genom en förlängning av den rake 0.4-grad till 23,5 grader, vilket skärpt spår av 0.2 inches till 3,7 tum. Hjulbasen har ökat något.

10. S 1000 RR: s front-end vikt bias ökas till 53,8 procent, hoppar upp 1,5 procentenheter.

Med M-Chassi Kit, kommer du också att kunna höja eller sänka pivot punkt för den helt nya underslung WSBK-inspirerade vipparm +/- 2 mm, vilket ger dig mer finjustering förmåga. Också, chocken har varit placerade längre bort från motorn, vilket minskar risken för restvärme som påverkar dess prestanda.

11. Standard S 1000 RR har en våt vikt 434 pounds, checkar in som en av de lättaste trotsade på marknaden.

Du kanske tror att BMW inte kan göra mycket bättre, men med kolfiber hjul och annat kol, bitar av M-Paket installerade, tjänstevikt sjunker till 427 kilo. Det är en förbättring i hanteringen, liksom bromsning, tack vare lägre ofjädrad vikt. Hur mycket kostar det att förbättra hantering? Det är ett tufft samtal, som vi inte får cykla utan M-Paket. Fortfarande, det är säkert att säga att en back-to-back jämförelse skulle lätt avslöja en skillnad.

12. Mellan vikt och geometri förändringar, 2020-BMW S 1000 RR är nästan synsk.

Även i ansiktet av häpnadsväckande makt, den nya S 1000 RR har lyckats fånga manövrerbarhet och helt planterade känslan av en 600cc Supersport—lätt den bästa komplimang jag kan ge på någon 1000-kubiks motorcykel. Böljande Frisör krets kommer att sätta någon maskin genom sin takt, tack vare en smart mix av bländande hastighet, snabba övergångar, och några varv som kräver att du sätta in all din tro på rock-steady S 1000 RR chassi, det inte vackla lite. RR är ljus, flickable, och beredd på att bromsa så djupt som du vill på posten, och häll sedan på gasen, fylla på bakhjulet, eggade de rider på under avslutar med ett uttryck av “Åh, jag trodde att vi skulle gå fort idag?”

13. Alla nya häst blir fullt justerbara hängslen med Marzocchi, dikning öhlins i upplands väsby på detta att gå runt.

En 45 mm inverterad gaffel med 4.7 inches av resor, plus en fullt justerbar chock med en lika stor mängd av resor, hantera suspension uppgifter. Men om du våren för Marzocchi utvecklat Dynamisk Dämpning Kontroll, kommer du att kunna ha dämpning priser regleras elektroniskt som du rider på vägen eller krets—alla som kan ändras från instrumentbrädan.

14. BMW: s Dynamiska Damping Control (DDC) är lockande.

Vårt testexemplar med $1400 Välj Paket, som ger dig tillgång till DDC, annars känd som elektronisk dämpnings kontroll. Intressant, när det i de fyra standard rida lägen av Regn -, Väg -, Dynamiska eller Ras, dämpning är kontrollerad 90 procent elektroniskt och 10 procent mekaniskt. När det i de anpassningsbara Race Pro lägen, det omvända—90 procent mekaniskt och 10 procent på elektronisk väg. Våren-förspänning ladda ställs in manuellt.

15. Regn -, Väg -, och Dynamiskt är alla optimerade för gatan, vilket ger mjuk dämpning och blötläggning upp allt med lätthet.

Ras styva chassit upp till ett betydligt mer spetsig RR, bråkade ut spåret böjelser, ta bort de flesta av dyket, och att förbättra stabiliteten. Snabbt dykning Loppet Pro-inställningar, jag kunde för att stelna eller mjukare dämpning som jag skulle vilja— inga verktyg och inga krångel gjorde att jag engagerade i långt mer utforskning. Det var enkelt att ändra tillbaka om jag inte gillar det. Jag föredrog DDC: s beteende i Race Pro, som det känns analog fjädring med automatiska justeringar som är i stort sett osynlig. Resultatet var anmärkningsvärt redo chassi.

16. Vi använde Pirelli Supercorsa SC1 och SC2 DOT race däck på banan.

Eftersom vi bara slå krets för detta test, BMW valt för uber-klibbiga Pirelli DOT ras gummi för denna utflykt. Dimensionering är den samma som den tidigare modellen, med 120/70 fram och 190/55 i den bakre.

17. Hayes och Brembo få stoppa makt.

Up front, ägare kommer att hitta BMW märkesvaror fyra-kolv Hayes skjutmått fastspänning på 320mm flytande rotorer. I den bakre, en enda-kolvs Brembo bromsok fungerar med en 220mm rotor. Hayes skjutmått är progressiv och har enorma stoppa makt, tillsammans med en mjuk första bettet. Det finns massor av känsla i spaken, som är bra när släpa in i hörnen. Den bakre bromsen har bra känsla, och kan användas för att korrigera linjer.

18. 2020 BMW S 1000 RR: s ergonomi är revisited.

S 1000 RR är en bra passform för min 5′ 10″ själv, vilket var ganska välkommet med tanke på det rykte om den tröst som detta segment. För att komplettera den smalare motor, bränsle tank har bantats, vilket ger känslan av att vara ” i ” i chassit, som motsats till ovanpå det. Den 32.4-tums sitthöjd är högre i år, medan clip-ons är bredare och lägre. Trots dessa förändringar, det är lite tyngd på handlederna. Även om mina ben var stekt i slutet av en kvalitets dag med ridning, det var inte på grund av obehag—bara många varv på Frisör.

19. 2020 BMW S 1000 RR är ett hot mot Superbike klassen, och vi kan inte vänta med att jämföra det.

BMW har inte kunnat vila på sina lagrar—S 1000 RR betyder affärer. Vad sticker ut ovanför skrattretande kraftfull inline-fyra motor och relativt bekväm ergonomi är ridbarhet av det. Det är sällsynt att jag kan få på en cykel och börjar genast att känna dig som hemma direkt komma till rätta med sina flinka natur och kraftig kroppsbyggnad i hörnen. Nuvarande Beemer ägarna kommer att frossa i det, medan andra superbike entusiaster verkligen måste ge detta en provtur. I slutet av ett enda spår dag, alla dessa ord kan enkelt sammanfattas med en enkel, “Wow, nu är det en cykel.”

Fotografering av Kevin Vinge

Körstil:

Hjälm: Shoei X-Fjorton Brink TC-5
Färg: Anpassad Alpinestars
Handskar: Alpiunestars GP Plus R3
Stövlar: Alpinestars Supertech R

2020 BMW S 1000 RR Specifikationer (standard modell)

MOTOR

Typ: Inline-4
Deplacement: 999cc
Bar x stroke: 80 x 49,7 mm
Maximal effekt: 205 hästkrafter @ 13,000 rpm
Vridmoment: 83 ft/lbs @ 11,000 rpm
Kompressionsförhållande: 13.3:1
Valvetrain: DOHC; 4vpc
Växellåda: 6-växlad w/ straight-cut redskap
Sista bilfärd: 525 kedja

RAM

Typ: Aluminium composite bridge w/ delvis självförsörjande motor
Fjädring; res: Fullt justerbar Marzocchi 45 mm inverterad gaffel; 4.7 inches
Fjädring bak; res: Koppling-assisted fullt justerbar Marzocchi chock; 4.6 tum
Hjul: Aluminium gjutjärn
Framhjul: 3.50 x 17
Bakhjul: 6.00 x 17
Framdäck: x 17 120/70
Bakdäck: 195/55 x 17
Bromsar fram: 320 mm flytande skivor w/ 4-kolvs fast Hayes skjutmått
Bakbroms: 220mm skiva w/ enda-kolv flytande Brembo bromsok
ABS: Standard w/ flera inställning, inklusive off

MÅTT och KAPACITET

Hjulbas: 56.7 tum
Rake: 23,5 grader
Spår: 3,7 tum
Sitthöjd: 32.4 tum
Bränslekapacitet: 4.4 liter
Tjänstevikt: 434 pounds (M-Paket: 427 pounds)

2020 BMW S 1000 RR Pris:

Börjar på $16,995 MSRP ($22,095 som testat w/ M och Välj Paket)

2020 BMW S 1000 RR Recension | Photo Gallery