Analys: Plocka 2020 klass för College Football Hall of Fame

En blick på listan av kandidater i fråga för val till College Football Hall of Fame är sannolikt att producera följande reaktion: Hur är det att killen inte ännu?

Heisman Trophy vinnare Rashaan Salaam, Carson Palmer och Eric Crouch väntar fortfarande.

Sen Jerome Brun, ett ankare på några av Miami ‘ s bästa lag i slutet av 1980-talet, är inte i Hall of Fame — nästan 30 år efter hans död.

Eric Dickerson, hälften av SMU: s berömda Pony Express viktigaste, inte ännu.

Kan det vara rätt?

Relaterade Artiklar

Tre CU Buffs football legends landa på valsedeln för 2020 College Fotboll HOF

Colorado State, CU kommer att förlänga fotboll rivalitet ytterligare 4 spel

Mel Tucker på 1 År med CU Buffs: “Det finns ingen på vårt schema just nu att jag säger att vi inte kan slå”

Colorado Bufflar fotboll meddelar tider för 5 spel, inklusive Rocky Mountain Showdown mot CSU

Colorado Bufflar OL Casey Roddick på rätt spår efter fast våren

Fotboll-Stiftelsen som förvaltar Hall of Fame urval, skickas på måndag en omröstning till sina mer än 12 000 medlemmar och nuvarande hall of famers som innehåller 76 tidigare större-college stjärnor, en annan nästan 100 före detta spelare som spelade utanför den högsta nivån av Division i och en handfull tränare. Den kompletta listan. Ledamöterna kan rösta för upp till 12 spelare och två tränare. Resultatet av röstningen ges till NFF: s utmärkelser domstolen, som leds av två-tiden vinnare av Heisman Archie Griffin, som gör den slutgiltiga val.

För att betraktas som en spelare måste ha varit för a-laget Hela Usa av en av de organisationer som är erkända av NCAA, såsom AP, The Sporting News eller Football Writers Association of America. Den stora volymen av college fotboll spelare som uppfyller denna kompetens gör det omöjligt för hall att introducera värdiga kandidater i god tid. Spelarna bli berättigade 10 år efter sin college karriär slut och när de är klara att spela professionellt.

Det finns vissa oskrivna regler. Inte mer än en spelare från en skola per klass. I allmänhet, de NFF undviker att ha en skola som är representerade i två raka klasser. Som eliminerar ett gäng spelare vars skolor var representerade förra året såsom Palmer, Texas defensiva ta itu med Kenneth Sims, Notre Dame stötande ta itu med Aaron Taylor och Oklahoma säkerhet Roy Williams. Det är också ett tecken klausul, som är lite oklar.

AP val för den klass av 2020 innehåller 12 viktiga-college fotboll spelare, en från utanför den högsta nivån av Division i och två tränare.