Blues slå Bruins till knut Stanley Cup-Final på 2-alla

ST. LOUIS — Bara när St. Louis Blues hade Boston Bruins på sina hälar och jagar spelet, de gav upp ett mål och bruset som gick rätt ut ur byggnaden.

Blues kunde ha låtit den duktiga Bruins ta tillfället i akt och låta saker och ting komma bort från dem på hemmaplan. Igen.

De som inte gjorde det. Det lag som hamnat på sista plats i NHL i januari, som drabbats av missade samtal i slutspelet och slogged genom några tuffa förluster i stället visade lösa i ett mästerskap utmanare och är nu två segrar ifrån att lyfta Stanley Cup.

Ryan O ‘ Reilly gjorde det första målet 43 sekunder och vinnaren med 9:22 kvar, och han och Blues beat the Blues levt i en kaotisk Spel 4 av Stanley Cup-Final på måndag kväll för att slå Bruins med 4-2 och knyta denna blåmärken serie på två spel per styck.

“Vi visste vad vi hade att göra i kväll för att vara ett bättre lag,” coach Craig Berube sagt. “Vi var obeveklig ikväll. Vi stannade inte i 60 minuter.”

Omgång 5 torsdag kväll i Boston.

Detta var en fram-och-tillbaka-thriller, med Bostons Tuukka Rask och St Louis’ Jordan Binnington ger upp massor av returer för desperata scoring chanser och scrums.

Vladimir Tarasenko gjorde sitt 11: e mål i nhl, och Binnington gjort 21 sparar för att förbättra till 7-2 i mls efter en förlust. Ännu mer imponerande var det rookie studsa tillbaka från att dras i Spelet 3 för första gången i sin NHL-karriär. Rask får tre mål på 37 skott och var på den mottagande änden av flera Blues angrepp.

“Han spotta några returer ut,” Bruins coach Bruce Cassidy, sa Rask. “Men jag har inte ett problem med hans rebound kontroll.”