BoardRE satsar på överklagandet av allt-kontanter erbjuder i Denver konkurrenskraftiga bostadsmarknaden

När Michelle Betts först hörde hennes klienter planerat att gå igenom en uppkomling som kallas BoardRE för sina bostadslån, fastighetsmäklare inte var sålda.

“Jag har faktiskt försökt att övertyga mina kunder att använda ett par andra långivare som jag hade arbetat med tidigare,” de sju-årig veteran med Denver Ditt Slott Fastigheter sagt. “Jag hade aldrig hört talas om något liknande, och jag vill inte sätta mina kunders pengar på spel.”

Betts är inte ensam om det. Få människor utanför Silicon Valley har hört av Styrelsen. Åtminstone inte ännu. Venture-stödda start lanseras under våren. Denver är sin debut marknaden.

Vad som skiljer Styrelsen bortsett från traditionella lån upphovsmännen? Det gör varje erbjuder en kontant erbjudande med ett lager av backer pengar för att köpa bostäder på uppdrag av godkänd låntagare. Styrelsen köper hem, sedan stänger lån — oftast inom två veckor, enligt bolagets marknadsföringsmaterial — och överför äganderätten till nya ägare för exakt samma pris. Det finns inga extra kostnader för service till köpare, säljare eller fastighetsmäklare, enligt företaget. Styrelsen: s intäkter kommer från lån beställaren avgifter.

Nyckeln till att affärsmodellen är tron på att alla-kassa ligger nära affärer snabbare och smidigare än lån-villkorade erbjudanden. Genom att göra ens en köpare med 5 procent eller mindre att lägga ner en all-kassa utmanare, Styrelsens ambition är att nivån homebuying spelplanen på konkurrensutsatta marknader som Denver.

RELATERAT: I Denver bostadsmarknaden, vad var varmt är nu kallt. Se var ditt POSTNUMMER rankas i bostadspriserna.

“Endgame här är en cash-bara fastigheter framtid där alla har en lika chans att deras drömhus,” företagets grundare och VD Adam Bleka sagt.

Styrelsens rötter går tillbaka till år 2014 när Bleka träffade grundarna Nick Friedman när de båda var nybörjare på Williams College i Massachusetts. Bleka överfördes senare till Harvard men de två, båda 23, så småningom hoppade av skolan för att jobba på en idé som blev Styrelsen. De började i Denver förra året, försöker att arbeta med befintliga banker för att skapa en allt-kontanter erbjuda alternativ men inget vaskade fram.

“Du kan inte räkna med att den traditionella aktörer att bygga upp något utanför deras sfär”, sa Friedman, bolagets vd och chief operating officer. “Det här är vad vi fann.”