Dårlig kommunikasjon mellom sentrale og lokale NHS ‘hindre digitalisering’

Bedre kommunikasjon og samhandling mellom politikere og NHS leverandører er nødvendig for å støtte digitalisering av helsevesenet, Nuffield Tillit har sagt.

I en rapport utgitt i uken, for å Oppnå en digital NHS: Leksjoner for nasjonal politikk fra den akutte sektor, uavhengig helse tenketanken sa mens den nåværende politikken tilnærming var nyttig i å oppnå bred spredning digitalisering, nasjonale organer ofte sett “urealistiske tidsrammer” uten å forstå leverandør markedet eller lokale NHS organisasjoner.

Dårlig kommunikasjon på hvordan nasjonal politikk påvirker lokale planer; hvorfor en bestemt løsning har blitt foreslått, og de fordeler det vil gi, er å hindre bruk av teknologi i helsevesenet.

Å etablere en “klar dialog” mellom lokale og sentrale organer er “avgjørende” for å sikre nasjonal politikk støtter lokal digital utvikling, rapport sa.

Dette bør inkludere utvikling av tydeligere digitale standarder, inkludert aktuelle frister for gjennomføring og bedre veiledning for hvordan de skal brukes og tolkes.

Dette fragmentert tilnærming til digitalt personvern i NHS er forventet å være ivaretatt ved den nyopprettede NHSX, men rapporten peker på at det fortsatt er “usikkerhet” for hvordan kroppen vil fungere i fremtiden.

Omvendt, noen nasjonale beslutningstakere som er involvert i rapporten følte “frustrert” med lokale leverandører, holdninger og følte organisasjoner bør være i stand til å ta mer ansvar for sin digitale programmer.

I et blogginnlegg på rapporten, forfatteren Rachel Hutchings sa: “For det siste tiåret, har vi hatt en rekke digitale politiske tiltak som har lovet omfattende elektroniske dokumenter, forbedret pasient-tilgang og en mer strategisk bruk av data på tvers av systemet.

“Nå, skriver NHSX – en ny organisasjon for å føre på digital, data og teknologi, til å levere disse ambisjonene og harmonisere det har historisk sett vært ganske ulike tiltak.

“Usikkerhet over hvordan den nye organisasjonen vil fungere i praksis og status for eksisterende digitale programmer gjør det vanskelig å forutsi hva som vil skje i løpet av de neste månedene.”

Hun fremhevet tre viktige poeng som faste områder av utfordringen:

    Å ha støtte for å implementere standarder er like viktig som standarder seg selv: Forståelse av prioriteringer og en plan for engasjement og gjennomføring er “viktig” for digitale politikk for å lykkes
    Få de prioriteringer som til høyre: å arbeide for “grand nivåer” av digital modenhet uten å få grunnleggende trinn retten kunne “undergrave” digital transformasjon
    Fokus på arbeidslivet: Den digitale arbeidsstokken er ikke spart fra ansatte knapphet og det må gjøres mer for å gi riktig karriere stier å tiltrekke seg den nødvendige personale

Adressering behovet for en digitalt klar arbeidsstyrken, rapporten finnes mange stoler erfaring “betydelige utfordringer med å rekruttere og beholde en arbeidsstokk som er nødvendig for digital endring.

“Mangel på profesjonalisering og en klar karriere vei med tilhørende kvalifikasjoner for digital roller begrensede muligheter for læring og utvikling,” rapporten funnet.

I tillegg er det mange følte seg rollen som sjef kliniske information officer (CCIO) som trengs for å bli legitimert utover engasjement med styrene, inkludert en klarere karriere vei og akkreditering.

NHSX gir en mulighet for sentrale beslutningstakere til å ta en “helhetlig tilnærming” til digital strategi, Hutchings lagt til.

Men for at dette skal skje, må det være “mye bedre og mer effektiv to-veis kommunikasjon mellom nasjonal politikk og lokal NHS organisasjoner”

“Unnlate å forstå behov og prioriteringer av systemet risiko digital ennå igjen å bli sett på som en barriere eller en distraksjon, snarere enn en mulighet, sa hun.

“Det som er sikkert er at å få balanse mellom nasjonal standardisering og lokal fleksibilitet høyre er grunnleggende for å lykkes digital endre, og å bestemme nøyaktig hvor denne balansen bør være rammet vil være en pågående spørsmål for politikere.”

Andre viktige funn i rapporten:

Det må gjøres mer for å kommunisere formålet med digitale standarder utover tekniske lag – særlig i å fremheve de potensielle fordelene de tilbyr organisasjonen
Administrerende leverandør relasjoner kan være utfordrende, med noen stoler til å engasjere leverandører i å lage systemer oppgraderinger og endringer på en riktig måte. Sentrale NHS lagene kunne spille en større rolle i å forbedre dette.
Klar veiledning om fordelene og ulempene om deling av data trenger å bli etablert for å bedre deling av data på tvers av NHS – tiden noen leverandører nekter å delta på grunn av bekymringer rundt styring av informasjon.
Behovet for pågående nasjonale og lokale investeringer for å oppnå digital modenhet “kan ikke undervurderes”, enten det er for organisasjoner til å opprettholde eksisterende programmer eller gjøre mest mulig ut av nye muligheter
Sentrale NHS behov for å være “realistisk” om sannsynlige nivåer av støtte til å opprettholde og støtte Globale Digitale Forbilder (GDEs) og plass til et skifte fra hovedstaden til inntekter finansiering
GDE stoler ikke føler seg nå en HIMMS nivå 7 var realistisk i alle tilfeller, men stoler følte et press for å oppnå det raskt
Nasjonale NHS bør se utover GDE tegninger for å dele beste praksis