Eerste Concept Art Awards Plaats Te Nemen En Met 7 September In Pasadena

Concept kunstenaars zijn een integraal onderdeel van de entertainment business – en in toenemende mate, als de gaming industrie groeit en de cg-beelden zich verspreidt over de cinema. En toch, met een paar superstar uitzonderingen, hun prestaties worden zelden gevierd, met hun namen nauwelijks bekend bij het publiek. Dat kan tot een verandering in met de lancering van Het Concept Art Awards, het eerste initiatief in zijn soort.

De inaugurele ceremonie zal plaatsvinden op 7 September in Pasadena, Californië. Het idee is om de aandacht te vestigen op personen die het ontwerp van de personages, omgevingen, en andere creatieve middelen die het vullen van onze favoriete denkbeeldige werelden. De host is de Concept Art Association, een organisatie gewijd aan het verhogen van het profiel van deze kunstenaars.

“Ik wil echt hoogtepunt van deze geweldige groep van getalenteerde mensen, dat ik ben vereerd te noemen collega’ s, en wat ze brengen aan deze bedrijven,” zegt Ryan Meinerding, Concept Art Vereniging van mede-oprichter en hoofd van de visuele ontwikkeling van het Marvel Studio ‘ s. “Ik denk dat dit een geval is van plan om dat te doen. Er is nog nooit iets als het voor de concept artists voor en ik ben opgewonden om te zeggen dat het eindelijk gebeuren, niet alleen voor de kunstenaar gemeenschap, maar voor een breder publiek.”

De awards zullen worden gehouden als onderdeel van de Lightbox Expo (LBX), een nieuwe viering van kunstenaars die werken in de animatie, live-action, video games, en illustratie. Het evenement werd opgericht door Bobby Chiu, die het opzetten van de online kunst educatie platform Schoolism, en Jim Demonakos, de schepper van Emerald City Comic Con. De eerste editie zal worden gehouden in het Pasadena Convention Center op September 6-8.

“De Concept Art Awards is één van die gebeurtenissen waar we alleen echt te begrijpen het belang van het in tien jaar,” zegt Chiu, “maar de eerste zal het altijd zijn de meest bijzondere van allemaal.”

De prijzen variëren in een aantal categorieën, waaronder live-action film en broadcast, animatie voor film en broadcast, games (zowel mobiele als PC/console), originele concepten/onafhankelijke, studenten werk, en fan art. Ook zal er een lifetime achievement award ‘en een’ Lightbox Gemeenschap Icon Award.

De inzendingen zullen eerst een ‘ peer stemmen fase, die bepalend zijn voor de finalisten. De winnaars worden bepaald door rechters, onder hen Meinerding, Krystal Sae Eua (Weta Workshop), Alex Alvarez (Gnomon oprichter), en Donglu Yu en Vitaly Bulgarov (Ubisoft).

Kunstenaars stellen hun werk via de Concept Art Association website tot 8 juli; er is geen vergoeding. De finalisten ontvangen gratis toegang tot de awards. Iedereen kan deelnemen met een drie-dag of zaterdag pas naar de Lightbox Expo.

LBX de missie van overlapt met dat van de CTN Animatie Expo (CTN-X), die vindt jaarlijks plaats in Burbank, Californië. LBX werd aangekondigd na Chiu uitgedrukt ongenoegen met CTN-X behandeling van kunstenaars, zoals eerder gemeld door Cartoon Brew. De twee gebeurtenissen zijn ingesteld om te concurreren voor de aandacht van de gevestigde en beginnende kunstenaars in de regio.