ENKÄT: Är NHSX VD rätt att främja och exponerar Api: er av NHS-App?

Efter beskedet att VD NHSX har sagt att de Api: er för NHS App öppnas upp för innovatörer att bygga på – vi ber Digital Health News läsare om detta är en bra idé eller inte.

I ett blogginlägg som publicerades på fredagen, Matthew Gould sa att han ville att “utsätta Api: er för” NHS app, och tillade att han ville hålla app “tunn”, så att andra kan komma upp “med lysande egenskaper på toppen”.

Nyheten har mottagits positivt av ett antal personer som har sagt att det kommer att skapa en “positiv nätet effekt”.

En av dem som anser att det är ett positivt steg är att Patienterna Vet Bäst VD och grundare Al-Ubaydli.

Han sade: “Det är fantastiskt att se denna samarbetsanda från NHSX med industriella partners.

“På Patienter Vet Bäst, vår arkitektur handlar om öppna Api: er och samarbete. Vi är redan integrerat med appar som Hälso-och Hjälper Nu, liksom lokala IDCRs [integrerad digital-och sjukvård records] som Bristol Ansluta Vård och nationellt genom de Nationella Walesiska Informatik Service. Det är uppmuntrande att se NHSX nu anta denna modell för att se fler BRITTISKA skattebetalarna dra nytta av denna best of breed ” – strategi.”

En annan figur som har lovordat Gould ‘ s blogg är Inderjit Singh, som är den nationella ledningen för den Lokala Hälso-och Sjukvård Post Exemplar (LHCRE) projekt och chef för arkitektur och it-eecurity på NHSX.

Han twittrade att säga flytten var ett “riktigt viktig signal”.

Medan goulds meddelande har tagits emot med lovord av många, andra har uttryckt oro för att det kommer att ge en gateway för privata vårdgivare att “ösa upp NHS arbete”.

Som det blogginlägg som har lockat yttrande på båda sidor av argumentet, Digital Hälsa Nyheter är att köra en poll frågade läsarna om de tror att detta synsätt genom att Gould är rätt beslut. Dela dina tankar och vi kommer att publicera resultaten inom kort.