Folk Med Gene Mutation At Kinesisk Vitenskapsmann Prøvde Å Etterligne I Det Menneskelige Embryo Har Høyere Risiko For Tidlig Død

Folk Med Gene Mutation At Kinesisk Vitenskapsmann Prøvde Å Etterligne I Det Menneskelige Embryo Har Høyere Risiko For Tidlig Død

Mutasjon beskytter folk fra HIV-infeksjoner, men lar dem være utsatt for andre negative helseeffekter. “Dette er en leksjon i ydmykhet,” sier George Daley, dekan ved Harvard Medical School.

Associated Press:
Mutasjon Som Beskytter Mot HIV Øker dødelighet

Mennesker med en DNA-mutasjon som reduserer deres mulighet for HIV-smitte kan dø raskere, ifølge en studie som antyder at fiksing og triksing med et gen for å prøve å løse et problem som kan føre til andre. Studien forfatterne nevnte tilfelle av Kinesisk forsker som prøvde å produsere denne mutasjonen i to jentene før sin fødsel, for å redusere risikoen for HIV. Hans arbeid, som produserte den første gen-redigert babyer, ble mye fordømt som uetisk og risikabelt, og det nye papiret, og illustrerer en grunn til bekymring. (6/3)

NPR:
Kinesisk CRISPR Eksperiment Kan Øke Twins’ Risikoen For Tidlig Død, Studien Finner

Kinesisk vitenskapsmann, Han Jiankui, kunngjorde i fjor høst at han hadde opprettet to jentene fra et embryo som DNA han redigerte i sin lab ved hjelp av den kraftige gen-redigering verktøy CRISPR. Han sa han endret et gen som kalles CCR5 å beskytte jenter fra AIDS-viruset. Men det er også bevis for at CCR5 variasjon har andre effekter, som gjør mennesker mer sårbare for West Nile-og influensavirus. “Vi vet det har mange forskjellige effekter. Spørsmålet er: er det totalt sett gunstig eller ugunstig å ha denne mutasjonen?” Nielsen sier. “Det var ikke kjent.” (Stein, 6/3)

I mellomtiden —

Stat:
Kongressen Veier Slippe Forbud mot å Endre DNA Av det Menneskelige Embryo

En congressional komiteen er forventet å stemme på tirsdag for å slippe et forbud mot å endre genomer av det menneskelige embryo, noe som er ment for svangerskap, noe som kan åpne døren for å lage barn med genetisk materiale fra tre eller mennesker med genomer som har blitt endret på en måte som ville bli arvet av deres etterkommere, som Kinas “CRISPR babyer” var. Forbudet mot å endre DNA-et embryo for reproduksjon (i motsetning til å gjøre det i grunnleggende forskning som stopper kort av svangerskap) har vært festet til regninger som fondet Food and Drug Administration siden desember 2015. (Begley og Josef, 6/4)

Dette er en del av KHN Morgen Briefing, en oppsummering av helsepolitikk dekning fra store nyheter organisasjoner. Registrer deg for en e-abonnement.