Första Concept Art Awards Äger Rum 7 September I Pasadena

Begreppet konstnärer är en integrerad del av underhållningsindustrin – och allt så, som spelbranschen växer och cg bilder sprider sig i hela bio. Och ändå, med några superstar undantag, deras framgångar är sällan firade deras namn knappt känt för allmänheten. Som kan börja ändra på i och med lanseringen av Begreppet Art Awards, den första initiativ i sitt slag.

Invigningen kommer att äga rum den 7 September i Pasadena, Kalifornien. Tanken är att dra uppmärksamhet till de individer som design karaktärer, miljöer och andra kreativa tillgångar som befolkar våra favorit imaginära världar. Värden är Begreppet Art Association, en organisation för att höja profilen för dessa konstnärer.

“Jag vill verkligen lyfta fram denna fantastiska grupp av talangfulla individer att jag är hedrad att ringa kamrater, och vad de tar till dessa branscher”, säger Ryan Meinerding, Concept Art Association co-grundare och chef för visuell utveckling på Marvel Studios. “Jag tror att denna händelse kommer att göra just det. Det har aldrig funnits något liknande för begreppet artister innan, och jag är glad att säga att det äntligen händer, inte bara för konstnären i samhället, men för en bredare publik.”

Prisutdelningen kommer att hållas som en del av Lightbox-Expo (LBX), en ny firandet av konstnärer som arbetar inom animation, spelfilm, tv-spel och en illustration. Evenemanget grundades av Bobby Chiu, som har satt upp den på nätet konst utbildning plattform Schoolism, och Jim Demonakos, skaparen av Emerald City Comic Con. Sin första upplaga kommer att hållas i Pasadena Convention Center på 6-8 September.

“Concept Art Awards kommer att vara en av de händelser, där vi kommer endast att verkligen förstå vikten av den i tio år”, säger Chiu, “men det första man alltid kommer att vara den mest speciella av dem alla.”

De priser varierar i ett antal kategorier, inklusive live action för film och tv, animation för film och tv, spel (både mobil och DATOR/konsol), ursprungliga koncept/oberoende, student arbete, och fan art. Det kommer också att finnas en lifetime achievement award och en Lightbox Community Icon Award.

Bidragen kommer att först gå igenom en peer rösta fas, som kommer att avgöra finalister. Vinnarna kommer att beslutas av domare, bland dem Meinerding, Krystal Sae Eua (Weta Workshop), Alex Alvarez (Gnomon grundare), och Donglu Yu och Vitaly Bulgarov (Ubisoft).

Konstnärer kan lämna sitt arbete via Concept Art Association ‘ s hemsida fram till den 8 juli, det är ingen avgift. Finalisterna kommer att få gratis inträde till prisutdelningen. Vem som helst kan delta med antingen en tre-dagars eller lördag pass till Lightbox Expo.

LBX uppdrag överlappar CTN Animation Expo (CTN-X), som äger rum årligen i Burbank, Kalifornien. LBX tillkännagavs efter Chiu uttryckt bestörtning med CTN-X: s behandling av konstnärer, som tidigare rapporterats av Tecknade Brygga. De två händelserna är inställd på att tävla om uppmärksamhet av etablerade och blivande konstnärer i regionen.