Kommunfullmäktige i Commerce City godkänner en resolution som Andra Ändringen fristad city

Kommunfullmäktige i Commerce City på måndag kväll antog en resolution till stöd för Andra Ändringen rättigheter, förklarade sig en Andra Ändring staden och helgedomen blir ännu en challenger, åtminstone symboliskt, till Colorado red flag lagen.

Ivan Rodriguez, Denver7 via TwitterCitizens och Handel kommunfullmäktige diskutera en Andra Ändring Fristad upplösning på måndag, den 3 juni 2019, i Commerce City.

“Kommunfullmäktige förklarar härmed sitt stöd för det Andra tillägget till Usa: s Konstitution, den lagliga rätten att inneha och bära vapen av dess invånare, och säkert och ansvarsfullt lagligt vapeninnehav och använda,” resolution NR. 2019-55 anges. “Därför kommunfullmäktige förklarar Commerce City för att vara en” Andra Ändringsförslag Fristad.’ “

Strax innan 11 p.m., kommunfullmäktige röstade för resolutionen: Fem röstade ja, två röstade nej och två avstod från att rösta.

Omkring ett dussin personer, mestadels Handel Stadens invånare, inför rådet före omröstningen. En majoritet bad rådet att rösta för att passera den resolution.

I allmänhet, folk frågar för att ha den resolution som antogs sade att de röd-flagga bill kommer att kränka Andra Ändringen konstitutionella rättigheter. Husrannsakan och beslag skydd, liksom på grund av processen skydd, kommer också att vara kränkt, argumenterade de. De ser resolutionen som en bro för att så småningom störta den kontroversiella röd-flagga bill.

Några som frågade rådet att rösta ner den resolution som påminde om flera massa skottlossning i Colorado, och runt om i landet, som uttrycker en önskan att sluta pistol våld. En kvinna som frågade för ett “nej” – röst, men eftersom hon anser att resolutionen var inte stark nog, och att om det gått som det skulle begränsa Handel Stadens förmåga att skydda sig själv.

Borgmästare Sean Ford, precis innan en jobbintervju rösta, sa rådet: “jag vill inte att någon ska inkräkta på mina rättigheter eller rättigheter för invånarna, för att skydda oss själva.”

Den 2 Maj, den konservativa skjutvapen grupp Rocky Mountain Gun Ägare lämnat in en stämningsansökan i Denver tingsrätten utmanande Colorado red flag lagen. Rättegången inte utmana bill är grundlagsenliga, utan snarare det sätt på vilket det gått Colorado House. Vid den tidpunkten, dock, gun rättigheter anhängare sade framtida stämningar kan utmana bill själv.

De Commerce City resolution som uppmanar till “omedelbara åtgärder för att tillhandahålla systematiska och grundläggande förändring i avsättning för psykisk hälsovård” i Colorado och i hela landet.