Mannen dömdes för hatbrott i Denver i två separata incidenter mot Latinamerikanska män, blandad ras familj

En 43-åring som misshandlade två Latinamerikanska män medan de skrek rasistiska tillmälen på dem och som har en historia av bias-motiverade brott dömdes till fem års fängelse, enligt Denver District Attorney ‘ s Office.

Ryan Austin Lee kommer också att tjäna två år av obligatorisk villkorlig frigivning. En jury fann honom skyldig i April för två fall av förseelse av tredje graden av misshandel och två fall av brott bias-motiverade brott, ett pressmeddelande från district attorney ‘ s office sade.

Lee nås genom fönstret på en bil på Mars 2, 2018, stansade föraren och sedan tog de passagerare, som gick bort, av hans krage, kastade honom till marken och sparkade honom. Han skrek rasistiska uttalanden under anfallet, pressmeddelande sade.

Han var också dömd till ett års samtidiga fängelse för grovt brott hotfulla och en fördomsbaserade förseelse ut från 2017 incident, DA kontor sa. Han hade fått en uppskjuten dom för 2017 brottslighet, men det var återkallas efter 2018 misshandel.

I den händelsen, den 10 Mars 2017, Lee hotade och jagade en blandad ras familjen — man, hustru och 7-åriga barn i Garfield Park samtidigt som svingar en hammare och skrikit rasistiska tillmälen, enligt district attorney ‘ s office.

“Hatbrott är kriminella uttryck för trångsynthet som terroriserar hela samhället”, DA Beth McCann sade vid fällande dom, enligt release. “Mr Lee skrek rasistiska tillmälen samtidigt angripa de offer, som enligt juryn med motiv som behövs för att hitta Lee gjort sig skyldig till ett hatbrott.”

Den högsta meningen Lee kunde ha fått var 15 år, DA kontor sa.

Relaterade Artiklar

Denver polisen fördomsbaserade brottslighet enheten för utredning av transsexuella kvinna anfall