Newman: Som Klippiga bergen återgå till Wrigley, som de behöver för att komma ihåg (och stash) några av förra säsongens wild-card magic för på vägen

CHICAGO — förra gången Klippiga bergen var på Wrigley Field, de spelade långt in på natten, slipning genom 13 omgångar och nästan fem timmar av baseball för att tjäna ett wild-card win i det längsta mls eliminering spel i major league historia.

En hel del har förändrats för Rockies sedan slutet av oktober natt, men på samma gång, klubben definieras av sin lösa. Efter en förfärlig start, Klippiga bergen, har bott relevant med en 9-1 homestand. Vid denna punkt, med Dodgers ser ut som ett lås för att kryssning till en sjunde året i rad division titel, Colorado spelar, och för att krydda själv för, som bor i striden för en sent på säsongen att köra till mls.

Som Colorado börjar en sex-spel road trip med syfte att bygga vidare på sin fart, det ska behöva komma ihåg den magi som wild-card win — även om känslan av att den här säsongen är laget är mycket olika.

Tänk på att: Trots en fruktansvärd start, en vaktavlösningen vid No. 1 plats i rotationen, flera roll förändringar i området och några unga spelare som bär en mycket tyngre last i och med 2019, chef Bud har Svart Klippiga bergen torget i wild-card race. Och de berättelser för Colorado den här säsongen på många sätt kontrast till teamets prestation här i oktober förra året.

Kämpar southpaw Kyle Freeland, arbetshästen i denna historiska natt med 6 ⅔ mållösa innings, har varit petad till Trippel-A som tyska Marquez är nu Colorado är oomstridd ess. Plus Jon Gray, som var kvar från mls laget 2018, har gjort sin del för att stötta upp ett inkonsekvent rotation.

Relaterade Artiklar

Newman: Tony Wolters bör vara Klippiga bergen’ vardagliga catcher — han överraskade oss alla

Inlägg Premium: Våra bästa historier för veckan i Maj 13-19

Och kom ihåg catcher Tony Wolters, överraskning hjälten i wild-card game med sitt spel-vinnande RBI-singel med två outs och två varningar i den 13: e? Kanske för att kvällen blev en vändpunkt för honom. Han har seglat upp som en av de bästa fiskare i National League den här säsongen, med viskningar legitima all-star kandidatur efter att träffa .170 förra året.

Men hela den ändras från när den Klippiga bergen var här i oktober förra året — förväntade (färska ansikten på andra bas och ute på planen) och oväntad (Freeland kamp) — Colorado blinkar samma grus som för ett år sedan ledde till att wild-card win.

Varje säsong är en ny säsong. Varje team är olika från år till år. Men här, i Den Vänliga Gränserna, Klippiga bergen borde du ta en titt omkring och kom ihåg vad som hände på Oktober. 2, 2018, och in på småtimmarna i Okt. 3.

Colorado behövs allt det, plus några till, att vinna denna natt. Det måste vara ett tema som fortsätter detta år som Klippiga bergen kampen för en annan kan vinna-eller-gå hem tillfälle i början av oktober.